Last news in Fakti

6 Май, 2020 13:38 1 595 7

Малтийският орден с нова инициатива в помощ на нуждаещите се у нас

  • малтийски орден-
  • суверенен малтийски орден-
  • #basic goods project bulgaria-
  • инициатива-
  • хуманитарна помощ-
  • дарение
Малтийският орден с нова инициатива в помощ на нуждаещите се у нас - 1

Във време на криза – както по отношение на здравето, така и чисто социална и икономическа по своята същност, много хора изпаднаха в нужда. Пандемията, причинена от Covid-19, взе своите жертви, като остави близо 82 000 човека без работа у нас.

В тази връзка посолството на Суверенния Малтийски орден в България поде нова инициатива под надслов „#Basic Goods project Bulgaria”. В рамките на проекта се раздават пакети с хранителни продукти от първа необходимост на най-засегнатите, сред които възрастни хора, бездомни, лица без доход и млади семейства, изгубили работата си.

Осигурените пакети са достатъчни за около една седмица, като включват 18-20 продукта като брашно, варива, буркани и консерви, доматено пюре, кафе, захарни изделия и други. Левовата им равностойност възлиза на 50 лева и включва и разходите за транспорт.

Доброволци към Ордена набавят продуктите, пакетират ги и ги предоставят на католически и ортодоксални свещеници, които лично познават нуждаещите се. Обособени са и два пункта, откъдето последните могат да вземат своите пакети.

В началото посолството на Малтийския орден у нас стартира инициативата със собствени средства, но търсенето нарасна успоредно с броя на хората, изпаднали в тежко положение. Проектът срещна широко обществено одобрение и много хора на свой ред изявиха желание да помогнат. Магазини и ресторанти, заредени с хранителни продукти преди затягането на мерките у нас, се включиха, дарявайки своите запаси. По случай Великден бяха осигурени и козунаци, които да повдигнат духа и да създадат празнично настроение у тези, които останаха най-засегнати от кризата.

#Basic Goods project Bulgaria продължава своята работа и приветства всеки, който има желание да се включи и да помогне. Повече информация има дадена на официалната страница на Малтийския орден във Фейсбук.

Припомняме, че Суверенният Малтийски орден е известен с постоянното си присъствие там, където хората са в нужда. Неговите програми и инициативи, реализирани самостоятелно или осъществявани съвместно с правителствени и международни организации, към момента са активни в 120 страни. Орденът предоставя помощ на жертвите на природни катастрофи и въоръжени конфликти, подпомага бежанците по целия свят, осигурява спешна медицинска и хуманитарна помощ, създава и поддържа ефективни програми за социални грижи, обхващащи хиляди хора, бори се с бедността и помага на болните.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орденът

    7 3 Отговор
    Смуче кръв
  • 2 Банго Хабиби

    4 2 Отговор
    Бат джанго ша апни мммм ..мерси коджа батку орден.
  • 3 Малта

    3 4 Отговор
    Най-смотаната дупка в Европа, пълна със сърби.

    Коментиран от #5

  • 4 Джебчията Яшар

    10 1 Отговор
    Първо ще се раздадат на циганите, а ако нещо остане, може да дадат и на някой беден български пенсионер, което е малко вероятно, зщото тези паразити орките, много ги развъдиха.
  • 5 Боко тиквата

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Малта":

    Ме говори така за съседа ни бре
  • 6 Браво

    3 1 Отговор
    Малтийските рицари разбиха турчулята при Обсадата на Малта!
  • 7 българинa

    1 0 Отговор
    Всички знаят че тези помощи ще са само за ромите