Last news in Fakti

5 Септември, 2012 18:26 1 754 0

Разследват смъртта на българка в Италия

  • разследват-
  • смъртта-
  • българка-
  • италия
Разследват смъртта на българка в Италия - 1
Снимка:БНТ

Прокуратурата в италианския град Катаня, на остров Сицилия, започна разследване във връзка със смъртта на българска домашна помощница, починала на 30 август в местната болница "Гарибалди", съобщи БНТ. Предполага се, че не й е била оказана адекватна медицинска помощ.

Ирина Стоилова с подробности по случая.

Причина за смъртта на 37-годишната българка Емилия Михайлова най-вероятно са грешки на италианските лекари. В началото на август, докато е била в отпуск в България, тя е претърпяла катастрофа, но проблемите от нея се появили, когато се е върнала на работа в градчето Мистербианко, близо до Катаня. Тогава жената на два пъти се обърнала към бърза помощ заради остри болки в гърдите.

И от двете болници - "Гарибалди" в Катаня и "Сан Салваторе" в градчето Патерно, я изписали веднага, въпреки оплакванията. Дежурните лекари й предписали само обезболяващи лекарства, въпреки че българката имала счупени ребра. Десетина дни след това жената починала в следствие на белодробни усложнения.

Близките й са се обърнали към двама адвокати и са подали жалба. Разследването идентифицира четирима служители от двете болници, за които се предполага, че на са се погрижили подобаващо за пациентката. Съпругът на жертвата, също българин, каза пред италиански медии, че иска справедливост и ще настоява виновниците да бъдат наказани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: