Last news in Fakti

21 Май, 2020 12:41 1 178 3

ЕС обмисля подкрепа за компании, които не получават помощ от правителствата си

  • ес-
  • ек-
  • платежоспосбност-
  • помощ-
  • паоло джентилони

Това е важно за общоевропейските вериги на стойност

Европейският съюз обмисля да предложи помощ на компании, които са изпаднали в трудни времена заради коронавирусната пандемия и не получават подкрепа от собствените си правителства. Това заяви еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Паоло Джентилони през Handelsblatt, предаде Reuters.

Германия и Франция, двете най-големи икономики на блока, застанаха зад създаването на фонд в размер на 500 милиарда евро с цел предоставяне на безвъзмездни средства за регионите на ЕС и секторите, които са най-силно засегнати от пандемията.

„Обмисляме да включим нов инструмент в нашия възстановителен план, а именно подпомагане на платежоспособността на компании, които не получават подкрепа в своята държава“, каза Джентилони пред Handelsblatt и четири други европейски вестника.

„Това е важно за общоевропейските вериги на стойност, например в автомобилната индустрия. Ако една връзка пропадне, всички останали са засегнати ”, добави еврокомисарят.

Относно въздействието на Covid-19 върху живота в блока, Джентилони обясни, че ще трябва да живеем с пандемията със седмици, а дори и може би с месеци.

Според него, летните ваканции ще бъдат много различни от това, на което сме свикнали. Еврокомисарят смята, че ЕС трябва да направи всичко възможно, за да помогне на туристическата индустрия, която има съществен принос за икономиката, особено в Южна Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    0 3 Отговор
    Дайте на Путин някой лев че много обедня.

    Коментиран от #3

  • 2 Сретан Йосич

    2 0 Отговор
    А ЕС умре, але але
  • 3 Дай му жопа бе

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Ха ха ха