Last news in Fakti

12 Септември, 2012 20:22 829 4

Амнести призовава Рим да подобри ситуацията на ромите

  • италия-
  • роми

 

Неправителствената организация "Амнести интернешънъл" призова правителството на Марио Монти да промени спешно законите и политиката спрямо ромската общност в Италия и разобличи незачитането на нейните права от страна на властите.

"Насилствените евакуации (на ромите от техните катуни) продължават без никакви консултации и без да им се предложи алтернативен подслон", заяви Елиза ди Пиери, изследователка в Амнести.

Организацията призовава правителството "да спазва националната стратегия за интегриране на ромите" в италианското общество - програма, която беше представена през февруари от Европейския съюз, подчертава Кристине Вайзе, президентка на италианския клон на "Амнести".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мто

    0 0 Отговор
    А ,бе тая снимка май е правена у СОФИЯ , да не би тия от ,Амнести' ,искат да кажат нещо на БАТ БОЙКО ама той се прави ,на луд .
  • 2 некой

    1 0 Отговор
    Ами,че кат ги е подгонила хуманноста тези от амнести що не вземат да си ги приберат у тях и да видят що за сеир ще падне.Да не е после от амнести да се прекръстят на ф.кджипси(f.ck gipsy).
  • 3 Pete

    0 0 Отговор
    Бедните не вярват,че децата им ще оцелеят,
    затова ги раждат много,зъл закон на плодовитоста.
    Затова и бедните не свършват,а със тях и
    бедноста....
    Радой Ралин
  • 4 Веско

    0 0 Отговор
    Ей ги на! Пак съвети... Ама като цъфнат в тяхна държава се сополивят...
Новини по държави: