Last news in Fakti

14 Юни, 2020 18:00 4 319 32

Оскверниха журналист, имал 12-годишна булка

  • италия-
  • булка-
  • еритрея-
  • милано-
  • журналист-
  • протест-
  • индро монтанели-
  • статуя

Пореден вандалски акт от страна на протестиращите

Оскверниха журналист, имал 12-годишна булка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Протестиращи надраскаха надписи "изнасилвач и "расист" върху статуята на покоен италиански журналист, признал приживе, че е имал 12-годишна годеница еритрейка, докато е бил командирован в  бившата италианска колония през 30-те години на миналия век, съобщи AP.

Статуята на Индро Монтанели в парк в Милано, носещ неговото име, стана мишена в протестите на италианския клон на движението "Животът на чернокожите има значение", който се фокусира върху колониалното минало на Италия. В редица други градове в света също имаше протести, а много статуи бяха осквернени, дори на откривателя на Америка Колумб.

Активистите настояват също така Рим да даде автоматично гражданство на родени в Италия деца на родители, които имат право на постоянно пребиваване в страната. Монтанели, който умира през 2001 г. на 92 години, е един от най-уважаваните италиански журналисти. Той е отличен от базирания във Виена Международен институт за преса през 2000 г. сред 50-те герои на свободата на печата в света, и е бил наставник на много от днешните видни италиански журналисти.

Монтанели, роден близо до Флоренция, е прочут военен кореспондент и хроникьор на съвременна Италия от колониалната ѝ ера през фашизма, следвоенното възстановяване на страната и анткорупционните скандали, които сринаха италианската политическа класа през 90-те. През 1977 г. е прострелян 4 пъти в крака от италианската терористична групировка "Червените бригади".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    57 6 Отговор
    мятайте и мюсюлманите , нали Мохамедо се оженил за 9 годишна , а за чернокожите казал че Сатаната живеел в тях :)))

    Коментиран от #3

  • 2 Медала с две страни

    35 9 Отговор
    Запада в момента си плаща за 400 годиното робство в което е експлопирал половината свят.Построили са си империите и са се развивали за сметка на кръвта на робите-затова са и богати сега...А пък черните сега търсят реванш-еми защо тогава живеят и ползват благата които са създадени от робският труд на дедите им??? И от двете страни на барикадата са просто малоумни но амбициозни утописти...-просто защото няма идеален свят.

    Коментиран от #11, #14

  • 3 Хейпедал

    8 26 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Колко ти плащат за провокациите ти.

    Коментиран от #6

  • 4 Чочо

    31 0 Отговор
    Продължавайте да ги търпите! То бива мекушавост, бива ама опротивявате с бездействието си.
  • 5 Тръмп 2020

    41 1 Отговор
    Като се замислиш всеки човек живял преди 100 и повече години е направил нещо което за съвременния свят е неприлично или престъпно. Все пак времената са били съвсем други. Не знам колко умно е да се заличи цялата история до XX век примерно защото не е била политически коректна.

    Коментиран от #12, #30

  • 6 любопитен

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хейпедал":

    Е не е ли така?
  • 7 Сега африканиците

    9 8 Отговор
    Хакат яко белите женски
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 смешен комундер

    7 16 Отговор

    До коментар #2 от "Медала с две страни":

    Робството е грях на Запада, но той се е развил заради стремежа към наука и изкуство. Вие комунистите винаги ще си намерите оправдание, че сте толкова изостанали в сравнение със Запада. И за какво ви е да сринете Запада, като вие без него сте загубени, паразити такива? Нали само копирате и крадете от тях.

    Коментиран от #15

  • 12 историята ли

    6 12 Отговор

    До коментар #5 от "Тръмп 2020":

    Те не заличата историята, а премхават паметниците, не схващаш ли разликата? Историята се съхранява в библиотеки и дигитално завинаги.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 умник

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Медала с две страни":

    А вие комунистите защо сте бедни, каква ти е тезата?

    Коментиран от #25

  • 15 бб бб

    18 5 Отговор

    До коментар #11 от "смешен комундер":

    Ей, тъпакк 30 -тридесет гадини минаха твойта майка, а у тиквата ти още комунисти се разхождат! Колко си ограничен ти бе????

    Коментиран от #20

  • 16 Тръмп 2020

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "историята ли":

    Не точно. Заклеймените като расисти, мизогинисти и така нататък хора ще ги извадят от учебниците. Иначе е странно да махат паметниците им пък да оставят децата си да учат за тях.

    Коментиран от #22

  • 17 Гого

    20 1 Отговор
    Защо бе, и ние като негрите в сащ премахнахме робството! И вече в учебниците не пише, че сме били 500 години под турско робство!
    Негрите в сащ само може да ни завиждат колко
    напред
  • 18 главоч

    17 0 Отговор
    В Индия от 8 годишни ги женят, както и в Максуда. Древна традиция било...
  • 19 Обикновен човек

    17 5 Отговор
    Сега приятели да ви напиша нещо за тези протести ,в нашата фирма назначиха едно Украинче ,бедно ,но честно момче с български корени ,когато го попитах за Майдана в Украйна той ми каза така :тогава бях беден студент ,дойдоха някакви хора и ме попитаха нуждая ли се от пари ,аз естествено отвърнах :ДА и ги попитах 'кво трябва да правя ?Нищо ,ще те закараме в Киев безплатно ,ще ти платим ,а ти трябва само да седиш на това място !!!!Чак когато дойдоха полицаите и започнаха да палят и безчинстват другите и същите тези полицай се обърнаха един срещу друг аз разбрах че трябва да бягам от там ! По късно разбрах ,че на по алчните от мен са им предлагали по двеста долара ,цените са били в зависимост кой къде се намира в Киев ,в центъра или предградията!! Аз обичах и обичам моята родна Украйна но това не можах да го понеса ,да ме използват без да знам и пак ти повтарям ,че тогава бях беден и гладен студент в Украйна??!!!Аз естествено много се изкефих на коментара му ,значи все пак това което в България се представяше като фалшиви новини е самата истина ,да аз бях прав и тогава и сега съм прав и се гордея че Господ ме е дарил с интелект и разум да видя нещата в Света в момента в истинската им светлина без да се влияя от мнението на подкупни журналисти ,на журналисти които срещу 30 Щекела са способни да продадат майка си и баща си .Тези "журналисти" според мен сеят евтина и нагла евроатлантическата пропаганда и аз се радвам че на тази"демокрация" и идва края!!!?
  • 20 до бивш комунист

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "бб бб":

    Нали, вече няма комунисти, СССР се преименува на Русия и извендъж комунизма изчезна. Обаче само да споменем премахване на Моча или Братска могила и веднага изкачате "бившите" комунисти.
  • 21 До автора

    0 2 Отговор
    Господине ,коментар 19 се отнася най вече до вас !!!!Искам само да ви попитам срам ли ви е от това което пишете???Ако отговорът ви е не ,значи нямате СЪВЕСТ!!!ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПИШЕТЕ, ЗАМИСЛЕТЕ СЕ И СИ ЗАДАЙТЕ ЕДИН ВЪПРОС: ЗАЩО ?????
  • 22 примирие

    1 10 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп 2020":

    Няма да ги извадят от учебниците, напротив, ще обогатят уроците за тях, като представят цялостната картина - и доброто, и лошото.

    Такива статуи, които разделят хората трябва да бъдат премахвани. По същия начин у нас комунистите са герои за едни и терористи за други, следователно Братската могила не може да се извисява на 40 метра висока в Борисовата градина пред погледа на подрастващите.

    Коментиран от #23

  • 23 Тръмп 2020

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "примирие":

    Май не си наясно какво е Cancel културата. Вече са започнали да махат филми, ТВ сериали, играчки. Евентуално ще стигнат то книги и учебници. Най-малкото ще обрисуват историческите личнисти в лоша светлина като намалят значимистта им. Най-много направо ще ги искарат от учебниците, особено ако са били расисти към негрите защото точно негрите в момента управляват това.
  • 24 211212

    2 5 Отговор
    Да е бяха счупили по-добре. Един педофил по-малко.
  • 25 Георги Гергов

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "умник":

    Е , ти къде видя беден комунист ???

    Коментиран от #28

  • 26 Свободия

    6 1 Отговор
    Утре ще поискат да изтрием цели филмотеки, защото актьорите са бели. Може и рок музиката да изтрием, и класиката, че все е творена от бели.

    Коментиран от #27

  • 27 смешко

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "Свободия":

    Никой няма да трие филми, нито да ги забранява, просто ще се промени отношението към въпросните творби ще бъде по-балансирано и няма да бъдат скривани неудобните истини за тях.

    Белите хора, както виждаш, са либерални. Такива са творяли в класиката. А вие комунистите, къде тръгнахте да се редите до белите хора :) ?
  • 28 толерантност

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "Георги Гергов":

    Не съм съгласен, че негрите управяляват, техният глас е слаб. Управляват либералните интелектуалци, защото те творят в момента, особено в облстта на технологиите. Решат ли те да бойкотират фирмите всичко спира.

    Никой няма да забрани филмите, това не е комунизма, да те вкарат в лагер, защото си слушал забранена музиак (изроди!). Това че Apple TV и Netflix няма да предлагат някой филм, не означава че Тръмп ТВ или някой руски сайт няма да го предлага. По същия начин има и различни учебници за различни училища. Всеки може да си избира къде и какво да учи. А в Уикипедия няма да скриват информацията за някой, а ще можеш да се запознаеш с всички гледни точки там. Прост стигнахме времената, когато достатъчно много информация стана свободна, различни гледни точки се сблъскаха и трябва да станем малко по толерантни един с друг. Тоест, ние не забраняваме вашите расистки филми, но не искаме да има статути на актьорите в тях. По същия начин не ви забраняваме да си тачите партизанското движение в България, болшевизма и тн, но не сме съгласни да ни натрапвате огормните комунистически паметници. По същия начин вие може да не искате паметници на загинали американски летци в София (а не сте ли били съюзници) и съотвентно американците се съобразват с това, правят си паметничето един метър високо, скриват го зад дървета и ограда в частен имот и никой не дразнят.

    Коментиран от #31

  • 29 Охаа и аз искам

    2 0 Отговор
    Младо котенце
  • 30 куку руку ку

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тръмп 2020":

    Преди 100 години е било нормално булката да е 13-14 годишна. 20 годишните влизали в графата на старите моми.
  • 31 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "толерантност":

    Де да беше така !Ама не е...
  • 32 Dr.mengele

    0 0 Отговор
    Този свят се побърка нацяло как ще заличаваш безнаказано световни паметници и история,това си е война вече откровенна
Новини по държави: