Last news in Fakti

16 Юни, 2020 20:37 2 163 11

Генералният директор на СЗО за пореден път демонстрира близките си отношения с Китай

  • тедрос аданом гебрейесус-
  • тайван-
  • китай-
  • комунистическа партия-
  • сзо-
  • пандемия-
  • covid-19

Той ще участва в церемонията по дипломирането на студенти в китайски университет на 21 юни

Независимо от нестихващата вълна от критики, която заля генералният директор на Световната здравна организация заради методите му за справяне с пандемията, причинена от Covid-19, Тедрос Аданом Гебрейесус ще вземе участие в официалната церемония за завършването на студентите в китайския университет Цинхуа през следващата седмица.

Във връзка с продължаващата пандемия и големия брой новозаразени в Пекин, където се намира и кампусът на университета, Гебрейесус ще изнесе своята реч онлайн.

Генералният директор на СЗО е строго критикуван за пренебрегването на Тайван и неговите предупреждения за сериозна заплаха от силно вирулентен вирус, дошли на 31 декември миналата година. Нещо повече – Световната здравна организация не реагира по никакъв начин до 28 януари и не обяви пандемия до 11 март.

Причините за това се търсят главно в близките отношения на СЗО с Китай. Припомняме, че именно в тази връзка на 19 май президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да се оттегли от организацията, ако не бъдат проведени реформи и разследване за начините и методите за овладяване на пандемията в рамките на 30 дни. Неудовлетворен от отговора на СЗО, на 29 май Доналд Тръмп заяви, че ще изпълни заканата си.

В отговор на новината, че Тедрос Гебрейесус ще участва в церемонията за завършването на студентите в китайския университет, сенатор Рик Скот публикува в своя профил в Twitter саркастичния въпрос: „Изненадани ли сме?“. В публикацията си той посочи, че много от най-изявените комунистически лидери в Китай, а също и Си Дзинпин, са завършили именно университета Цинхуа. По негови думи участието на Гебрейесус в церемонията по дипломирането повдига повече въпроси за „уютните отношения между СЗО и Китайската комунистическа партия“.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    17 3 Отговор
    Тоя каква медицинска специалност има та нищо не мога да се сетя та е шеф на СЗО?

    Коментиран от #4

  • 2 Бесен язовец

    12 3 Отговор
    Самият Гебреейсус е комунистически възпитаник. Какво да се очаква от него.

    Коментиран от #8, #10, #11

  • 3 Ташун Касапа

    16 1 Отговор
    ЧИСТОКРЪВЕН ПРEСТЪПНИК И ГЛАВАТАР НА БАНДИТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.
  • 4 Юсуффф

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "NikNay":

    Евреин,достатъчно е нали ?

    Коментиран от #6

  • 5 Ццц

    4 2 Отговор
    Колкото и да се бунтуват, негрите не могат да надскочат природата си. Еволюционният закон не се влияе от преизборен либерализъм. Колкото по-трудно е било да си намериш храната, толкова по-развит мозък ти трябва. А в Африка банани има навсякъде. Шефа на СЗО се вписва в горната закономерност
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Румяна Костова

    1 3 Отговор
    Хайде сега, Китай им виновен. И нито дума кой основно финансира СЗО. Това бе държавата САЩ, преди Тръмп да ги отреже и фондовете на Мелинда и Бил Гейтс. Който плаща, той поръчва музиката И нито дума в статията за скандалите с ваксините на СЗО главно в Индия и Африка. За неефикасната и опасна ваксина против свински грип. По мое мнение статията е поредната пропаганда, с цел на САЩ да обвинят Китай и измъкнат пари.
  • 8 Румяна Костова

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен язовец":

    Айде сега, пак комунизма виновен. СЗО е организация към ООН. Там и това правят, търсят и избират да сложат на подобни постове само комунисти.Голяма каша ти е в главата Но ти се дръж за теорията, че комунистите са виновни за всичко, което се случва на глобалната шахматна дъска в последно време. Така няма да ти се налага да мислиш никога
  • 9 Гост

    0 2 Отговор
    Чудо голямо, че директорът на СЗО отишъл на дипломирането на Китайчета от някой си университет. Китайците, за разлика от американците са трудолюбиви и послушни. Отишъл е човекът да си вербува кадри за СЗО, които ще бачкат прилежно и няма да задават неудобни въпроси. Американски неправитексвени организации от години си имат програми в Русия и бившите републики от СССР за наблюдаване на способни ученици и студенти и изтеглянето им в Америка, като поемат разходите им по обучението и им осигуряват дори стипендии.А следващата стъпка е много от тях да бъдат използувани срещу собствената им родина. САЩ се крепи главно на чужденци и емигранти, що се отнася до интелектуалния труд. От редовите американци, които не знаят дори елементарна география и история нищо не става.
  • 10 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен язовец":

    Мислиш ли сериозно, че Бил Гейтс ще дава на комунист да управлява милиардите, които влива в СЗО?
  • 11 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен язовец":

    Мислиш ли сериозно, че Бил Гейтс ще дава на комунист да управлява милиардите, които влива в СЗО?