25 Юни, 2020 16:21 1 205 1

ЕС подписа важно споразумение с Южна Корея за въздухоплаването

  • ес-
  • въздухоплаване-
  • самолети-
  • полети-
  • южна корея

Европейските лидери искат да установят диалог на високо равнище със Сеул

ЕС подписа важно споразумение с Южна Корея за въздухоплаването - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз и Република Корея подписаха Хоризонтално споразумение в областта на въздухоплаването. Това споразумение позволява всяка авиокомпания от ЕС да лети до Република Корея от всяка държава — членка на ЕС, която има двустранно споразумение за въздухоплавателни услуги с Република Корея. Двадесет и две държави членки имат такива двустранни споразумения за въздухоплавателни услуги с Република Корея.

Традиционно съгласно тези двустранни споразумения за въздухоплавателни услуги само авиокомпаниите, притежавани и контролирани от дадена държава членка или нейни граждани, могат да летят между тази държава членка и трета държава. Сключването на Хоризонталното споразумение предоставя значителни възможности на другите авиокомпании от ЕС и следователно е от полза за авиокомпаниите и на двете страни, съобщиха от пресцентъра на ЕК.

Важно е да се отбележи, че подписването се състоя само няколко дни преди предстоящата на 30 юни видеоконференция между лидерите на ЕС и Република Корея, което предоставя отлична възможност значимостта на това споразумение да бъде призната на най-високо равнище. Освен това се очаква лидерите да препотвърдят съвместния си ангажимент да работят за установяване на диалог на високо равнище между ЕС и Република Корея в областта на транспорта, по отношение на всички видове транспорт.

Комисарят по въпросите на транспорта Адина Вълян заяви: „В момент като този, когато международният въздушен транспорт е сериозно засегнат от кризата, свързана с COVID-19, подписването на такова хоризонтално споразумение дава надежда за повече бъдещи възможности за развитие на услугите за пътуване на далечни разстояния към корейския пазар. То показва също така, че международното сътрудничество е основен двигател за възстановяването на авиационния пазар.“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    " О ПАНГАНАМ СТАЙЛ...О-О-О-О ...." !!!!!!!!!
Новини по държави: