2 Юли, 2020 17:51 2 828 2

Великобритания отменя карантината за пристигащи от 75 държави

  • великобритания-
  • ограничения-
  • мерки-
  • пътуване-
  • туризъм-
  • карантина

Британското правителство ефективно ще се откаже от плановете си за въздушни коридори

Британското правителство ефективно ще се откаже от плановете си за въздушни коридори и просто ще отмени задължителното поставяне под карантина за пристигащите от 75 страни, за да могат хората да отидат на почивка, съобщава Telegraph. Това предаде Reuters.

Изданието твърди, че Обединеното кралство скоро ще премахне забраната за неключови пътувания до почти всички дестинации в ЕС, Турция, Тайланд, Нова Зеландия, Австралия и британските територии, включително Бермудите и Гибралтар.

„Както изложихме по-рано тази седмица, ще облекчим граничните мерки, като позволим на пътниците, пристигащи от определени страни и територии, да бъдат освободени от самоизолация", коментира говорител на министър-председателя Борис Джонсън. 

Той каза, че следващите стъпки в това направление ще бъдат определени тази седмица.

Правителството на Джонсън се бори с това как да позволи отново международните пътувания, след като наложи двуседмична карантина за пристигащи, което допълнително усложни ситуацията на туристическата индустрия на Острова. 

Първоначално се обсъждаше създаването на въздушни коридори със страни, популярни с голям брой британски туристи, но сега изглежда, че цялостното премахване на мерките за някои страни е за предпочитане.

Миналия петък Великобритания заяви, че ще отмени 14-дневната карантина за пристигащи от страни като Франция, Гърция и Испания.

Министър Саймън Кларк заяви, че правителството иска да изправи туристическия сектор обратно на крака.
 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хей толупи

    7 1 Отговор
    Ние пак сме от страната на булката.14 дневна карантина на идващите от България.Доро утро,БОС.
  • 2 Добри

    3 0 Отговор
    Трябва да е двустранно
Новини по държави: