Last news in Fakti

24 Септември, 2012 20:42 652 1

Клинтън: Фронт срещу екстремизма

  • хилари клинтън-
  • екстремизъм

Американският държавен секретар Хилари Клинтън призова международната общност да се изправи срещу "екстремистите" и да подкрепи демократичните процеси в арабо-мюсюлманския свят, разтърсен от две седмици от антиамериканско насилие.

"Единството на международната общност е от ключово значение, защото екстремисти от цял свят се опитват да ни разделят. Ние трябва да се обединим, за да устоим на тези сили и да подкрепим демократичните преходи в Северна Африка и Близкия Изток", заяви Клинтън на колоквиум в Ню Йорк.

Американският държавен секретар говори ден преди официалното откриване на ежегодното Общо събрание на ООН. Тя пристигна вчера в Ню Йорк и през цялата седмица ще проведе около 20 двустранни разговора, много от които с ръководители на арабски и мюсюлмански страни.

Клинтън повтори силното послание, което изпрати преди десетина дни на страните от Арабската пролет, като заяви, че "народите от арабския свят не са сменили тиранията на един диктатор за тиранията на тълпите". Тя отдаде почит на жителите на Бенгази в Либия, които се надигнаха в петък вечер срещу въоръжените милиции, десет дни след смъртта на американския посланик Крис Стивънс при атака срещу американското консулство в града.

"Населението на Бенгази изпрати силно и ясно послание в петък, когато отхвърли екстремистите...Те плакаха за загубата на посланик Стивънс, приятел на свободна Либия", заяви Клинтън. След две седмици на антиамерикански протести в страните от Близкия Изток, Африка, Азия и Европа американският държавен секретар благодари също така на "народите и ръководителите от региона и отвъд него за това, че се обявиха срещу насилието и омразата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 0 Отговор
    Защо имам чувството, че света много скоро ще ви покаже кои са екстремисти и кои не........