Last news in Fakti

11 Юли, 2020 18:25 3 603 6

Иран забрани сватбите и погребенията

  • иран-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • икономика-
  • рестрикции

Икономиката е най-важното, според Рохани

Иран забрани сватбите и погребенията - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Иран няма друг избор, освен да продължи да управлява икономиката си, независимо от предизвикателствата пред страната заради възобновяването на епидемията от Ковид-19, каза президентът на ислямската република Хасан Рохани.

„Трябва да продължим икономическата, социалната и културната дейност в съответствие със здравните изисквания. Това е единствения път”, подчерта Рохани на предавано по телевизията заседание на комитета за борба с вируса.

Най-простото решение е да се обяви, че се прекратява всякаква дейност и на следващия ден хората ще излязат да протестират срещу хаоса, глада, трудностите и натиска, обясни Рохани, чието правителство беше критикувано за начина на управление на здравната криза.

Президентът призова все пак да бъдат забранени масови събирания на хора като сватби и погребения, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Малко след речта на Рохани представител на полицейските власти в Техеран обяви, че в столицата до второ нареждане се затварят всички зали за сватби и траурни събирания.

От средата на април Иран постепенно отменяше карантинните мерки, но напоследък бе отчетено ново рязко увеличаване на случаите на Ковид-19.

Днес иранските власти съобщиха за 188 нови жертви на коронавируса, с което броят им се увеличава до общо 12 635 при 255 117 потвърдени случая. Новозаразените през последното денонощие са 2397.

Трябва да забраним церемониите и събиранията в цялата страна, независимо дали става дума за траурни събирания, сватби или празненства. Сега не е време за фестивали или семинари, каза Рохани и допълни, че може да се наложи дори да бъдат отложени приемните изпити за университетите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    7 5 Отговор
    Е туй са казва власт....не като наща хахаха...
  • 2 гост

    6 3 Отговор
    А другаря Пyткин е забранил в русия да се умира !
  • 3 Радо

    9 1 Отговор
    Като не ги погребват умрелите, какво ги правят???....всичко друго може да чака, освен бременна и умрял.
  • 4 Жв зфтээвфхж

    4 1 Отговор
    И затова е виновен ББ. Иран много слушат.
  • 5 да забранят и Молитвите

    2 0 Отговор
    Да ЕБ* глупа^воТ0 племе 😱
  • 6 Ивайло

    1 0 Отговор
    И сега к'во - хората няма да умират ли??? Хахаха!!!