Last news in Fakti

19 Юли, 2020 08:49 3 207 19

Коронавирусът бележи нови печелни рекорди

  • коронавирус-
  • заразени-
  • свят-
  • рекорд

Предишният негативен рекорд, регистриран от СЗО, бе 237 743 в петък

Коронавирусът бележи нови печелни рекорди - 1
Снимка: Shutterstock

Световната здравна организация за втори пореден ден съобщи за рекорден ръст на случаите на коронавируса в света, които са се увеличили с 259 848 за 24 часа, предаде Ройтерс.

Предишният негативен рекорд, регистриран от СЗО, бе 237 743 в петък.

Най-големите увеличения, според ежедневния доклад от вчера, са от САЩ (71 484 нови случая), Бразилия (45 403), Индия (34 884) и Южна Африка (13 373).

Броят на смъртните случаи е нараснал със 7360 - най-големият дневен ръст от 10 май. Смъртните случаи бяха средно 4800 на ден през юли, малко повече от средно 4600 дневно през юни.

Броят на жертвите на коронавируса в света надхвърли 600 000, сочат данните на университета "Джонс Хопкинс". До момента са регистрирани 600 445 смъртни случая. Повечето починали са в САЩ (139 960), Бразилия (78 772) и Обединеното кралство (45 358).

Индия в петък стана третата страна в света, регистрирала над 1 милион нови случаи на коронавируса - пред нея са само САЩ и Бразилия. Според епидемиолозите Индия вероятно все още е на месеци далеч от своя пик.

Мексико съобщи за още 7615 потвърдени случая за едно денонощие, с което общият брой на заразените в страната достигна 338 913. Починали са още 578 души, с което общият им брой става 38 888. 

В света вече са установени 14,2 милиона случая на COVID-19. В същото време, според СЗО, заразените са 13,8 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    16 5 Отговор
    капиталистическото здравеопазване,най доброто здравеопазване. капиталистическото образование, най доброто образование 🤑 Роби ядящи боклуци и умиращи като мухи,заради палатите, яхтите и банковите сметки на шепа мошеници.

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Хахаха

    10 4 Отговор
    Преди решението за разпределяне на 750 млд БРОЯТ НА ТЕСТОВЕТЕ ДНЕВНО Е ПО-ГОЛЯМ ОТКОЛКОТО ЗА МЕСЕЦ В НАЧАЛОТО !!!!!!!! Всъщност %те са същите ! ! ! ! ! !ХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #11

  • 3 Джентълмен

    12 7 Отговор
    Китайците изкуствено създадоха психоза в целият свят. На практика разпространиха вируса на паниката и психозата. Не че няма коронавирус, има си го и за себе си съм убеден, че този вирус съществува от много време, само тестовете ги има от скоро.
  • 4 Ххх

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    ВСЕКИ ДЕН УМИРАТ ПО 50 ЧОВЕКА ОТ РАК САМО В БЪЛГАРИЯ ! Заради некачествени храни и погрешно лечение ! Истинските лекарства са прекалено евтини и НЕ СТАВАТ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА НАРОДНИТЕ ПАРИ
  • 5 Николай

    9 5 Отговор
    И какво от това ще изчезнат хората.
    Не ми се вярва за последните 50 год от 4 милярда станахме близо 8 милярда .
    С ръста на популация подпомогната от модерната медицина променяме естествените природни процеси. Човечеството е обречено. Бъдещите поколения ще се чудят как да живеят с оскъдна храна и земя.
  • 6 Джентълмен

    2 5 Отговор
    И резултата от китайската психоза е, че цените на китайските стоки в amazon и ebay скочиха до небесата. "Светът е засада. Светът: безутешния, пустия. Светът е грамадна, светът е безумна индустрия."

    Коментиран от #12

  • 7 гжгж

    15 0 Отговор
    Сзо-то е световна, престъпна организация, обслужваща интереса на световната фармакомафия и наднационален капитал.
  • 8 Стефан

    7 1 Отговор
    Стига сте лъгали . НИКОЙ НЕ. ВИ ВЯРВА
  • 9 Грейс

    6 1 Отговор
    "Не бойте се деца за утрешния ден" Вчера Кристалина в интервю пред итал. издание е казала, че след кризата светът ще стане по добър. За алчните и безскруполни те със сигурност. Така че, колкото повече заразени, болни и умрели по добре за жадните за власт и пари.
  • 10 бл.134 в Зап. парк

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Мачкай , жай Коронна , мачкай ... Ромите и китайците да бачкат .
  • 11 Какво значение

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    имат процентите като броят на умрелите не намалява ни най - малко, а само расте и в Европа, където беше най-зле уж има някакво временно затишие, като изключим България и няколко съседни държави. Но в Испания пак въвеждат строги ограничения в Каталуния. Ако част от българите продължават да се държат неадекватно на есен ни чака много грозна картинка и отново онлайн обучение по училища и университети.

    Коментиран от #13

  • 12 Ами не купувай

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълмен":

    Бойкотирай Бесос. Той е един от малцината увеличили богатството си по време на пандемия.

    Коментиран от #17

  • 13 xa xa xa

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Какво значение":

    МНОГО ВАЖНО!
    НЯМА ДА ХОДИМ НА РАБОТА, НА УЧИЛИЩЕ, НО ЩЕ ХОДИМ
    НА ПРОТЕСТИ!
    ДОЛУ!..НЕ ИСКАМЕ ДА СТЕ БОГАТИ!
    ВИЕ В ЗАТВОРИТЕ, А ПАРИТЕ И ИМОТИТЕ ВИ НА НАС!
  • 14 Жоро

    2 1 Отговор
    Природата си знае работата. Няколко милиарда трябва да измрат за да влезем в норма. Дано са повече азиатци,че се плодят без да мислят как ще се изхранват.
  • 15 Защо

    3 0 Отговор
    Всички държави не обяват бойкот на мафията СЗО?
    Закриване и даване под съд на всички ръководители за геноцид в световен мащаб.
    Лъжа,лъжа,лъжа за смъртността от тоя вирус.
    Събудете се хора!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Stéphanie 🎲

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Защо":

    А милиардите веро които ЕС разпредели сред страните, засегнати от кризата с коронавируса. Как ще се връщат ,колко хора фалираха и ще фалират.Другият голям проблем ,хора с кредити ???
  • 17 Не купувам

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ами не купувай":

    Безос спонсорира движението Black life mater и насърчава протестите , при които бяха изтърбушени магазини и търговски центрове
  • 18 Защото

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Защо":

    повечето управляващи са в играта. Само Тръмп им резна годишната вноска, която получаваха от САЩ
  • 19 Време е

    1 0 Отговор
    СЗО да смени името на "Пандемията" Фаучи