Last news in Fakti

28 Август, 2020 21:00 2 482 3

Реакторите във Франция ще имат цифрови двойници

  • цифрови двойници-
  • аец-
  • франция-
  • реактори

Всички реактори трябва да получат цифрови „близнаци“ до края на тази година

Реакторите във Франция ще имат цифрови двойници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В края на 2016 г. френската компания EDF инициира програма за разработване на цифрови двойници за своите АЕЦ. В рамките на първия етап на програмата, 58-те реактора, които се експлоатират на територията на Франция, трябва да получат цифрови „близнаци“ до края на тази година.

„Това ще ни позволи не само да разработим инструменти за помощ при управление на централите, но и да изпълняваме операции по прогнозиране на техническото обслужване. С помощта на цифровите технологии може да печелим време и да предвидим много сценарии“, заяви Ален Ле Гак, директор направление научно- изследователски дейности в EDF.

За създаване на програмата EDF си сътрудничи с Комисариата по атомна и алтернативна енергия, френската компания Framatome, както и американската Ansys – специализирана в областта на цифровото моделиране, предаде Usinenouvelle.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕБ🎃ГО

    12 1 Отговор
    Всеки строи удобно Атомни централи, а Б🎃К🎃 30 години не може да довърши Белене.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    2 3 Отговор
    тази статия сигурно няма да набере популярност...какво да обясняваш на бълргарина за цифрови близнаци...вари го печи го то мирише на овчо...
Новини по държави: