5 Септември, 2020 15:13 2 129 1

Новото правителство няма да е временно

  • япония-
  • премиер-
  • кандидат-
  • правителство-
  • политика

Основна цел на японското правителство - ограничаване на последствията от коронавируса

Новото правителство няма да е временно - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Основният претендент за поста премиер на Япония - сегашният генерален секретар на кабинета Йошихиде Суга - обеща, че в случай, че неговото правителство бъде избрано, то няма да е преходно, дори като се вземе под внимание фактът, че редовните избори са след година. "Нашата отговорност пред народа е правителството да си върши съвестно работата". Един от основните приоритети на неговото правителство ще е борбата с коронавируса и последствията от пандемията върху националната икономика.

На 14 септември ще бъдат проведени избори за нов председател дясната Либерално-демократична партия на Япония. Победителят ще бъде и премиер на страната. Гласуването в парламента е насрочено за 16 септември. Основен претендент за поста е Суга. Поддръжката за него обявиха почти всички ръководители на основните партийни фракции, включително тази на вицепремиера, министърът на финансите Таро Асо и генералния секретар на Либерално-демократична партия Тосихиро Никаи.

Конкурент на изборите се явяват министърът на външните работи Фумио Кисида и бившият военен министър Сигеру Исиба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сладурана

    1 0 Отговор
    Милена, защо не драснеш нещо за жилищата? Не, че много си веща в имотния проблем, на с политиката съсвсем не си на "ти". Много далече си отправила взора си. - Япония! А в България ще има ли временно правителство?
Новини по държави: