Last news in Fakti

7 Септември, 2020 14:33 2 093 1

Коронавирусът и трафикът на наркотици

  • интерпол-
  • дрога-
  • наркотици-
  • трафик-
  • ръст

Невиждан ръст в контрабандата

Коронавирусът и трафикът на наркотици - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Значителен ръст на трафика на наркотици отчита Интерпол по време на пандемията от коронавирус. Най-силен е той от Южна Америка към Европа. „Коронавирусът не оказа никакво влияние върху контрабандата по море, дори напротив - търговията с наркотици се разрастна“, отчита Саша Струп, стратегически анализатор за наркотрафика в правоприлагащата агенция на Европейския съюз.

За периода януари-юли в пристанището на Ротердам са иззети над 25 тона кокаин. Това е двойно повече от задържаното количество през същия период на 2019-а.

През август полицията в Нидерландия разби най-голямата лаборатория за кокаин, откривана някога в страната. Разположена в град Нижевен близо до границата с Германия, тя е преработвала около 200 кг кокаин на ден.

Според Европол в последно време престъпните банди са преминали към контрабанда на наркотици основно по море, укривайки дрогата сред други стоки, като медицинско оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Главанаков(Главчев)

    0 0 Отговор
    Имаше едно време един партиен секретар който всички му казваха"Главанак" никой не му знаеше името! Главчев и теб, който те запомни ще казват имаше един Главанак с Кратуна празна на раменете!! Който си спомни нещо,!!!!