Last news in Fakti

23 Октомври, 2012 12:07 739 0

Маккейн удари рамо на Ромни

  • джон маккейн-
  • мит ромни
Маккейн удари рамо на Ромни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият противник на Барак Обама за Белия дом, Джон Маккейн, го обвини за слабата външна политика, като особено се концентрира върху "гафа" с нападението срещу американското консулство в Бенгази.

"Това наистина е недопустим гаф, президентът трябваше да е много по-добре подготвен", каза сенаторът републиканец по тв канала Си Ен Ен. Републиканците критикуват подготовката и реакцията на администрацията от атаката на 11 септември срещу американското консулство в Бенгази от въоръжени ислямисти. Тогава загинаха посланикът на САЩ и други трима дипломати.

Маккейн е в Бока Рейтън за да присъства на последния дебат между Обама и Мит Ромни. Той обвини настоящия президент за пасивността му на международната сцена и в Близкия изток.

"Погледнете нашите отношения с Русия. За 4 години никакъв напредък с Иран за ядрените оръжия, обтегнатите отношения с Израел, Ал-Кайда се завръща в Ирак, нещата в Афганистан се влошават", обвини сенаторът. По отношение на Сирия, той също остро критикува: "Какво направи тази администрация? Абсолютно нищо. И както мнозина от нас го бяха предвидили, конфликтът започна да се прехвърля в Ливан,

Йордания и други страни от региона. Ние сме на ръба на тежка криза", предупреди той. Днешният дебат е ориентиран преди всичко към външната политика и Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА