22 Септември, 2020 08:34 2 294 3

Каталуния с мерки срещу COVID-19

  • каталуния-
  • коронавирус-
  • мерки

Испания е в плен на пандемията

Каталуния с мерки срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Регионалният премиер на Каталуния Ким Тора препоръча на каталунците да не пътуват до Мадрид, освен в изключителни случаи, и нареди да се измерва температурата на всички, пристигащи от столицата със самолет или влак. Това се случи още в първия ден, в който на 37 региона на Мадрид и областта бяха наложени строги ограничения за придвижването на населението, заради рязкото покачване на случаите на Covid-19, съобщи БНР.

Само за последните 14 дни - близо 126 000 са регистрираните положителни PCR тестове. Около 850 000 души са засегнати от мерките, които целят да намалят бързото разпространение на коронавируса.

За да увеличи координацията между правителството и местните власти премиерът Педро Санчес се срещна с областния управител на Мадрид Изабел Диас Аюсо. Решено беше да се създаде Група за Covid-19 от представители на двете правителства-регионалното и централното, която да се събира всяка седмица за да обсъжда действията си срещу пандемията.

Аюсо поиска подкрепа от правителството за дезинфекция на тежко засегнатите региони на Мадрид, където в момента от къщи се излиза само за училище, работа, грижа за възрастен родител или покупка на храна. Според нея е необходима и дългосрочна стратегия за преодоляване на липсата на лекари, което е проблем в цяла Испания, а не само в Мадрид. Затова поиска да се помисли как лекари от други държави да бъдат стимулирани да дойдат да работят в Испания.

При пристигането си премиерът Санчес беше посрещнат от група протестиращи, недоволни от разногласията между централната и регионалната власт, демонстрирани месеци наред.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    16 1 Отговор
    Явно Испания е първото опитно зайче на световната олигархия за тотален контрол.

    Коментиран от #2

  • 2 диктатура

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    В ИСПАНИЯ ДОКАТО СЕДЯХА В ДОМАШЕН АРЕСТ НАВСЯКЪДЕ МОНТИРАХА КАМЕРИ НЯМАТЕ СИ НИ НАЙ МАЛКА ПРЕДСТАВА ЗА КАКЪВ КОНТРОЛ ИДЕ РЕЧ ДИКТАТУРА ТОТАЛНА БЕЗ МАСКА ПРИ +40 ПОЛИЦИЯТА БИЕ ДО УБИВАНЕ И АРЕСТУВА ПЪК УЖ 100ЕВРО ГЛОБА НО ТЯ ПОСЛЕ КАТО ТЕ УТРЕПЯТ ПОД ПРЕДЛОГА ЧЕ УЖ ТЕ СПАСЯВАЛИ НО ТЕ БИЯТ ДО УБИВАНЕ НО ТЕ ТЕ СПАСЯВАЛИ.РАЗРАБОТЕНА Е СИСТЕМА КАТО В КИТАЙ ЗА ЛИЦЕВО РАЗПОЗНАВАНЕ НА КАМЕРИТЕ.А ХОРАТА СНИМАТ ПРАЗНИТЕ БОЛНИЦИ А МЕДИИТЕ ПОКАЗВАТ МАТЕРИАЛИ СТАРИ ОТ МАРТ ОТ КИТАЙ И РЕВЪТ КОЛКО БИЛИ ЗАРАЗЕНИТЕ!ДНЕС ОТ 12:00 В ИСПАНИЯ ГОЛЯМ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЛЪЖАТА КОРОНА.
  • 3 Гост

    8 1 Отговор
    Това пък с меренето на температурата ми идва в повече може да я вдигнеш и от зъб! Трябва по адекватни мерки изолиращи вируса а не такива които препокрива на 90% други заболявания!
Новини по държави: