Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 16:57 1 994 7

Индийски политик постави плакати с тайванското знаме пред китайското посолство

  • тайван-
  • китай-
  • индия-
  • табели-
  • плакати-
  • знаме-
  • писмо-
  • цензура

Китай успя да разгневи и Индия

В знак на непокорство срещу Китай, член на управляващата партия в Индия постави табели с тайванското знаме и поздравителни съобщения по случай националния празник на страната пред китайското посолство в Делхи.

Това бе предизвикано от писмо на китайското посолство до медиите в Делхи с обръщение как „правилно“ да отразят празника на Тайван. Писмото бе публикувано в Twitter от независим журналист и то започва с думите: „По отношение на т.нар. предстоящ „Национален ден на Тайван“ китайското посолство в Индия би искало да напомни на нашите приятели от медиите, че Китай е само един в света, а правителството на Китайската народна република е единственото легитимно правителство, представляващо целия Китай. Тайван е неделима част от територията на Китай.“ В него се казва още: „Тайван не трябва да бъде наричан „държава (нация)“ или „Република Китай“, нито лидерът на китайския регион Тайван да бъде наричан „президент“, за да не се изпращат грешни сигнали до масовата общественост“.

На свой ред Тайванското министерство на външните работи публикува отговор в Twitter, в който се казва, че Индия е най-голямата демокрация в света със свободна преса и свободолюбив народ, но дори и там комунистически Китай се опитва да наложи цензура.

В отговор на писмото, член на управляващата партия постави 100 табели с тайванското знаме и думите „Тайван, честит Национален празник 10 октомври“.

Политикът заяви, че чрез тази демонстрация цели да подчертае, че Тайван, и Индия са демократични страни, където свободата на словото и печата не може да бъде ограничена от Китай.

Поставянето на табелите получи широко медийно внимание, като хаштагът #TaiwanNationalDay се издигна до трето място в класацията на Twitter в страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хи хи

    8 3 Отговор
    Тия китайски кооуни верно си мислят че могат да управляват Света.Каци нацистка германия.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Т-Рекс

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "хи хи":

    Нормално 1.5 млрд са а не като изпeдepастените евреи свряни в миша дупка пък с претенции.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 стоян

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Т-Рекс":

    До 2 ком -Другарю в злобата си четеш ли това дето пишеш-,,изпедерастени евреи,,- тези евреи ръководят любимата ти Русия и половината свят
  • 4 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    ВИОЛИНАТА Е С НАЙ-КРАСИВИЯ ЗВУК !!! ВИОЛИНО, ИНДИЯ Е ПЛЮНКА В СРЕВНЕНИЕ С КИТАЙ !!!? АКО КИТАЙ НЕ ИЗКОПУВА- ДЪЛГА НА САЩ -САЩ ЗАГИВАТ И Т.Н. !?!?!?!?
  • 5 Гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "хи хи":

    Е то ако е до такива зайгравки и в Пекин пред индийското посолство може да се сложат пакистански знамена ,нещо на Пенджап ,Кашмир ,абе има какво
  • 6 ke da

    1 0 Отговор
    Браво на индиеца, с Китай само твърда ръка хваща декиш! Новите тоталитаристи с мерак да издават световни заповеди като тази с Ковида са най-опасната заплаха за съвременния свят!
  • 7 Лекооо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Т-Рекс":

    Ще ти услужа с една моя огромна фуния, да я използваш за наливане на а--л - после ще ми благодариш!