Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 16:15 2 174 0

Безвъзмездна помощ за църквите на Острова

  • aleteia-
  • църкви-
  • помощ-
  • великобритания-
  • уелс-
  • англия-
  • безвъзмездна помощ

Финансирането ще осигури така необходимата подкрепа за тези важни исторически сгради

Безвъзмездна помощ за църквите на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

Историческите католически църкви в Англия и Уелс са сред бенефициентите на новото правителствено финансиране, целящо да помогне за запазването на техните структури. Безвъзмездните средства са обявени в разгара на пандемията, която затрудни работата по обновяването на църквите, предаде Aleteia.org.

Фондът за възстановяване на културата на британското правителство обяви, че около 445 организации ще споделят 103 милиона британски лири финансиране. Това включва 3 милиона британски лири, насочени към Католическия тръст за Англия и Уелс.

Финансирането ще бъде използвано за „ подпомагане на рестартирането на жизненоважни дейности по реконструкция и поддръжка на ценни обекти на културното наследство, поддържане на тези места отворени и подкрепа за работещите в сектора“.

Католическата епископска конференция на Англия и Уелс обяви, че финансирането „ще осигури така необходимата подкрепа за тези важни исторически сгради - ще им помогне да финансират основни ремонти и да останат отворени за техните редовни посетители. Коронавирусната пандемия се отрази негативно в икономически план на редица сектори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: