Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 08:26 2 007 0

Заложническа криза в Грузия

  • заложници-
  • грузия-
  • полиция-
  • зугдиди

Освободените заложници са отведени на безопасно място

Заложническа криза в Грузия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Освободени са общо 43 души, които мъж държа за заложници в банка в грузинския град Зугдиди часове наред, информира вътрешното министерство в Тбилиси, цитирано от ТАСС.

Нападателят беше арестуван, а местна телевизия съобщи, че се е предал сам. Мъжът влезе в сградата на банката вчера следобед местно време и взе за заложници клиентите и служителите. Според медиите той е поискал пари, както и да излезе безопасно от зданието, но постепенно започна да пуска част от хората навън.

Според някои информации единият от заложниците е местен полицейски началник, който е преговарял с похитителя. Министерството на вътрешните работи на Грузия съобщи днес, че освободените заложници са отведени на безопасно място и че полицейската операция продължава.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА