Last news in Fakti

1 Ноември, 2020 15:00 1 808 5

Тайван се ангажира да работи съвместно с международната общност за постигане на "Здраве за всички"

  • тайван-
  • covid - 19-
  • короавирус-
  • сзо-
  • пандемия-
  • здравеопазване-
  • здраве за всички

Страната е първенец по отношение на справянето с пандемията, причинена от Covid-19

Президентът на Република Китай Цай Инг-уен заяви, че правителството на страната ще продължава да споделя своя опит в областта на здравеопазването, като същевременно си сътрудничи с международната общност за постигане на целта на Световната здравна организация „Здраве за всички“.

„Тайванският модел е широко признат като един от най-успешните в борбата с коронавируса“, каза Цай. „Той включва опита на страната в управлението на огнището на SARS от 2003 г., 14-дневната задължителна карантина, ранната диагностика, носенето на маски, социалното дистанциран, анализ на големи база данни, използване на дигитални технологии и Националната здравноосигурителна система“, добави още тя.

Цай направи своето изявление по време на Глобалния здравен форум в Тайпе.

Тя подчерта, че Тайван е сред първите 75 икономики в класацията на Bloomberg Economics от юли насам, въз основа на резултатите в отговор на Covid-19.

„Тайван работи неуморно, за да помага на държави и територии, като споделя основни елементи за борба с коронавируса, като медицински технологии, фармацевтични продукти и хирургически маски“, каза още тя. По нейни думи не се пестят усилия за изграждане на мрежа за превенция на заболявания и насърчаване на сътрудничеството в областта на здравеопазването.

По време на своето изявление Цай се възползва от възможността да изрази своята благодарност към съюзници и съмишленици, които се застъпват за участието на Тайван в международни организации като СЗО.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хо хо хо

    3 1 Отговор
    Китай си иска тайван утре мое да поиска и Илиенци.

    Коментиран от #2

  • 2 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хо хо хо":

    Ами тук един колега го обясни. Като подгонят ГЕРБ и те избягат на остров Белене, после и ние ще си го искаме. Аналогията е горе долу такава.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Реално погледнато не могат.Защото преди Чан Кайшеек да избяга там тия острови са били Японски.

    Коментиран от #5

  • 5 РЕАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Да ама преди да бъдат японски два века са били китайски. Японски да били само 50 години. То и Крим е бил владение на различни държави.