Last news in Fakti

28 Ноември, 2020 16:15 2 433 8

Вдовица става посланик на САЩ в Лондон

  • сащ-
  • великобритания-
  • посланик-
  • синди маккейн-
  • пост

Байдън може да предложи поста на съпругата на покойния сенатор Маккейн

Вдовица става посланик на САЩ в Лондон - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън може да предложи вдовицата на сенатора републиканец Джон Маккейн, починал през 2018 г. за посланик на Щатите във Великобритания. Според източник на в-к "Таймс", Синди Маккейн ще получи поста, "ако прояви интерес".

Изданието припомня, че именно благодарение на вдовицата на сенатора Байдън е постигнал успех в щата Аризона, подкрепял само кандидат-президенти републиканци от 1952 г. насам с едно-единствено изключение. При тазгодишното гласуване Байдън получи в Аризона 49.4% от гласовете на избирателите, а сегашният президент републиканец Доналд Тръмп - 49.1%.

По време на кампанията Синди Маккейн изигра решаваща роля, като подкрепи в обръщение Байдън, като призна, че от 18-годишна възраст е гласувала само за републиканци. През последните години от живота си самият сенатор Маккейн, въпреки тежкото си заболяване, ожесточено критикуваше Тръмп и неговите инициативи, поддържайки междувременно приятелски връзки с Байдън.

Шейсет и шестгодишната Синди Маккейн работи по многобройни благотворителни проекти и е собственик на компанията "Хенсли енд Ко" - един от най-големите дистрибутори на бира и други напитки в Аризона.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предложенията

    2 1 Отговор
    не са това, което бяха. Ами да я предложи. Дума дупка не прави
  • 2 Борис перчема

    4 11 Отговор
    Тая ще спъва Брекзит в полза на Германия.Германия и Китай избраха байдън за да имниграят по свирката.Кралицата веднага трябва да я привика и да и набие един тупаник в грозния фейс краварски

    Коментиран от #6

  • 3 СССРБарета

    8 15 Отговор
    Жената на ИЗЧАДИЕТО! Избил хиляди невинни виетнамци които го пощадиха след като беше заловен и ревеше като дете че искал у ДОМА!!! А колко ли виетнамски деца е избил?

    Коментиран от #4

  • 4 Къде е Курск

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    Нема да се плашишшшшш повече е направил
  • 5 Kcaniba

    13 5 Отговор
    Барета ,за сирийските деца не те чух да плачеш , а там болниците и училищата бяха основни цели .Как така ?

    А във Виетнам не е било така
  • 6 нашия

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Борис перчема":

    той Байдъна само си говори-нека първо стане президент пък тогава ще видим кой ктде ще ходи
  • 7 СТАЛИН

    3 0 Отговор
    ЩО БАЙДЪН НЕ НАЗНАЧИ СТАЛИНКА - НАЙ БЪЛГАРСКАТА ПРОСТАЧКА !???
  • 8 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Българите помнещи кой е този Маккейн,много ще се забавляват на тази новина.Как ли се превежда на английски "шуро баджанащина"?