26 Ноември, 2012 11:31 1 150 0

Ехуд Барак се оттегля от политиката

  • ехуд барак-
  • израел

Израелският министър на отбраната Ехуд Барак съобщи, че ще напусне политическия живот.

Това ще стане, когато бъде сформирано ново правителство след изборите през януари.

"Реших да се оттегля от политическия живот и няма да участвам на предстоящите избори за Кнесет", заяви Барак на изненадваща пресконференция в Тел Авив.

Новината за оттеглянето на Барак идва пет дни след края на израелската операция "Стълб на отбрана" срещу радикалната палестинска групировка в Газа - Хамас. Той заяви, че равносметката от операцията за момента е положителна.

Барак, който е смятан за един от най-добрите военни експерти в страната, влезе в политиката в средата на 90-те години на миналия век след оттеглянето си от армията. Той беше премиер между 1999 и 2001 г., а през януари 2011 г. напусна Партията на труда, но запази поста си на министър на отбраната в правителството на Бенямин Нетаняху, съставено от религиозни партии и от крайната десница.

Тогава Барак създаде нова партия с още четирима депутати, напуснали Партията на труда, с името "Ацмаут" (Независимост).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА