Last news in Fakti

29 Ноември, 2012 18:10 5 614 18

НАСА отмени края на света

  • наса-
  • края на света-
  • 21 декември 2012
НАСА отмени края на света - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Светът няма да свърши на 21 декември 2012 година, увери американската космическа агенция НАСА чрез специално съобщение на своя сайт.

“Противно на ширещите се твърдения, 21 декември 2012 г. няма да бъде последният ден на света. Твърденията, че скоро ще дойде краят на нашата планета, не се подкрепят с никакви научни доказателства”, изтъкват експертите от НАСА – астрономи, астробиолози и др. Според тях на 21 декември просто ще настъпи поредното зимно слънцестоене.

Така те опровергават версиите за нов Апокалипсис, според една от които странстващата в Слънчевата система мистериозна планета, наречена Нибиру, за която още шумерите са говорели, ще се сблъска със Земята. Преди няколко години се тиражираше вариант, според който вселенската катастрофа щеше да се състои през май 2003 г., но след като това не се случи, се появи нова “възможност“ за 21 декември 2012 г.

От НАСА уточняват, че маите никога не са предричали край на света, а след 21 декември според техния календар започва нов цикъл, точно както на 1 януари 2013 г. идва Новата година. Нашата планета съществува в продължение на повече от 4 милиарда години и засега това положение ще продължи. 
“Времето не свършва само защото висящият във вашата кухня календар свършва на 31 декември”, казва се в съобщението на НАСА.

Експертите от космическата агенция са подготвили специална секция в сайта си, където обясняват подробно на любознателните защо теориите за края на света са чиста измислица, ще имат по този повод и видеочат в Гугъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам

    1 0 Отговор
    Всеки ден е края на света за някой!
  • 2 гошо

    0 1 Отговор
    до 1
    юно на 21 дек ще е краят за вси4ки ни.....
  • 3 глупави хора

    1 0 Отговор
    глупави хора ,какво следва след 21 и - правилно 22 .
    колко сте глупави
  • 4 кик

    0 0 Отговор
    до 3
    естествено 4е според 4овешкото броене следва 22....но според вселенското не следва нищо защото там няма такава отмерителна система.....щом наса прави подобно изявление зна4и крият с цел да няма паника....знаят 4е са безсилни и пе4елят време да се изнесат илюминантите......защо не го кажат тва на 5 февруари 2013 г?

    Коментиран от #5

  • 5 триста итридесети

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "кик":

    ей кик, хитър сиии
  • 6 Маикотен

    0 2 Отговор
    Хей кик,имам билети за рая,колку искаш???
    Пътувай със илюминантите ... :-)))
    Докато има овце , ще има и вълна ...
  • 7 кик

    1 0 Отговор
    абе не ми говори така на мен защото не аз съм казал 4е ще се слу4и нещо на 21 декември.....дрвните просто и ясно са го казали преди хилядолетия....само 4е сега някой се опитват да изопа4ат нещата така 4е нищо няма да стане само защото ние хората така казваме.....но природните и косми4ески събития не се интересуват от нищо което 4овек си мисли
  • 8 муспи

    1 3 Отговор
    Ето го и главното доказателство за края - дявола го отрича! Нещастници на Новия ред, ако знаехте че края не е след като една линия свърши, а когато света в човешкото съзнание стане на зло, пред което смъртта е предпочитана, бихте почнали да се разпадате по природни закони, - но Този от Когото се плашите предпочита вашите животици за пълнеж на огъня на шеола.

    Коментиран от #13

  • 9 кик

    0 0 Отговор
    хахаха наса отменила....нали ужким бяха глупости и уважавана институция като наса не взема отношение по налудни4ави работи

    Коментиран от #10

  • 10 911

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "кик":

    Заглавието "Наса отмени края на света" е дело на редактора, а не на НАСА, които на сайта си "...обясняват подробно на любознателните защо теориите за края на света са чиста измислица..", което е показателно, че не взема на сериозно нещата. Просто хората са любезни към изперкалите....
  • 11 кик

    1 2 Отговор
    до 10

    изперкалите? те това са майте...аз силно се надявам на 21 или там когато е денят системата да се срине и да се върнем в първобитния строй...

    Коментиран от #16

  • 12 Lotus Omega

    1 3 Отговор
    Най-вероятно са намерили един "май" и той е обяснил всичко. Благодаря на НАСА, че ме успокоиха :D
  • 13 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "муспи":

    Човече, Ти изпи ли си хапчетата преди да пишеш?
  • 14 муспи

    0 2 Отговор
    Вече - изпи ли си хапчетата, Волен-Болен, знаеме ги ние тези работи, фашист и други такива не вършат работа, а дават обратни резултати. Затова Пропаганда и Агитация няма да плаща за тях, а ще предпочита нещо по друго. Например да събираш гласове преди избори в Столипево или да се запишиш фен на ЦСКА.
  • 15 викинг

    2 0 Отговор
    защо плашите хората за този край бе я се осъзнайте малко. Има много по важни неща в този живот, а не да се чудите какво да правите и да плашите хората !!!
  • 16 911

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "кик":

    Изперкалите не е за маите, а за нашите съвременници, които копаят бункери и се презапасяват с храна. И каква ще е ползата, ако се сбъднат надеждите ти за системата?
  • 17 кик

    0 0 Отговор
    ежте пийте щото малко имате 2 седмици още
  • 18 яап

    0 0 Отговор
    Вие пък искате да живеете вечно!