Last news in Fakti

16 Януари, 2021 09:02 4 475 7

Испания с нови негативни рекорди

  • испания-
  • коронавирус

Според огласените вчера данни на испанското здравно министерство броят на починалите с COVID-19 се е увеличил с 535 и вече възлиза на 53 314

Испания с нови негативни рекорди - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Испания обяви рекордните нови 40 197 случая с коронавирус за предишното денонощие, с които показателят за новозаразените за последните 14 дни достигна нов връх от 575 на 100 хиляди души, предаде Ройтерс.

Според огласените вчера данни на испанското здравно министерство броят на починалите с COVID-19 се е увеличил с 535 и вече възлиза на 53 314. Общият брой на случаите с коронавирус от началото на епидемията в страната е 2 252 164.

Здравните органи казват, че неспазването на ограниченията за пътувания и събиранията по рождественските празници са наложили затягане на мерките в някои региони от миналата седмица. В Мадрид, където мерките са най-разхлабени, вчера бе въведен нощен полицейски час, а хората бяха приканени да не си ходят на гости. Баровете и ресторантите остават отворени, но с намален капацитет.

Регионалното правителство на Каталуния, в която са регистрирани над 400 000 заразени и близо 9000 починали, обяви, че отлага за 30 май планираните първоначално за 14 февруари парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    15 3 Отговор
    Никой не ви вярва вече глобалистки медийки.
  • 2 въпросче

    9 1 Отговор
    Испания Е с нови негативни рекорди. А със снега и замръзването какво стана?

    Коментиран от #4

  • 3 Сензация

    8 2 Отговор
    да има ако Факти са журналисти, аз съм трамвай
  • 4 Пея

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "въпросче":

    Стопли се!
  • 5 Ковидманяк

    5 1 Отговор
    Цирк пълен...🤣😂🤣
  • 6 Прости

    3 2 Отговор
    испанци.Нямате на представа ,как ги баламосват и промиват.

    Коментиран от #7

  • 7 Абе те

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Прости":

    българите най-умни-на дъното по всичко само по смъртносъ и акъл на първо място. Ръб
Новини по държави: