10 Март, 2021 23:11 2 605 8

Пожар извади от строя милиони сайтове

  • франция-
  • пожар-
  • сайтове-
  • облачни услуги-
  • уебсайтове

За момента няма предположения за причините за пожара

Пожар извади от строя милиони сайтове - 1
Снимка: Shutterstock

Пожар във френска компания за облачни услуги прекъсна дейността на милиони уебсайтове, сред които правителствени портали, банки, магазини, новинарски сайтове и част от уебпространството, чиито интернет адреси завършват на ".FR", предаде "Ройтерс", съобщи Mediapool.bg

Пожарът е избухнал малко след полунощ в сряда в компанията OVHcloud. Пламъците са унищожили един от четирите центрове за данни в Страсбург, източна Франция и е повредил втори такъв център на данни. За момента няма предположения за причините за пожара, който се случи два дни, след като френската компания обяви свои планове за публично предлагане на акции на фондовата борса.

Най-големият доставчик на облачни услуги в Европа съобщи на клиенти, включително френското правителство, Центъра Помпиду и криптовалутната борса Deribit да задействат своите планове за възстановяване след бедствие. "Пожарникарите са били веднага на място, но не са могли да контролират пожара", съобщи основателят на компанията Октав Клаба в Twitter. Той добави, че планът за следващите няколко седмици ще включва възстановяване на оборудването на центровете и проверка на техните оптични връзки.

Около 100 пожарникари се бориха с пожара, който издигна гъст черен дим в небето. Видеозаписите показват, че пожарникарите обливат многоетажна сграда рано сутринта, докато охлаждат мястото. Основана от Клаба през 1999 г., OVHcloud се конкурира с американските гиганти Amazon Web Services, Azure на Microsoft Corp и Google Cloud, които доминират на пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    5 0 Отговор
    Застрахователна измама ,)
  • 2 Др Гей Билтс

    5 1 Отговор
    Като ви спрат нета, ще се депресирате и няма да ви пука дали си заслужава да живееш, с ваксина или без. Има такава теория, че когато човек си е приел съдбата е безпомощен като агне. За справка милионите геноцидирани в Африка.
  • 3 Факт

    3 1 Отговор
    Първо им изгоря черквата а сега и нета. Тия французи май си имат некой пироман или пожарната безопастност им е кръгла нула щом такива важни обекти пламват и изгарят.
  • 4 мдаааа

    3 0 Отговор
    Облачни услуги ми прилича на Чебурнет ...
  • 5 Видния селяндур Георги Караянчев

    1 0 Отговор
    Ша ги извади, как нема да ги извади!
  • 6 яяяяя

    1 0 Отговор
    Тая "новина" от кога е! Миналия месец , година, или що?
  • 7 Нагласена работа

    3 0 Отговор
    Пълнашмекерия
  • 8 АУУУУУ

    4 0 Отговор
    Ужас изгоряха биткойни 😱😱😱които така и така не съществуваха.... Нооооо изгоряха с истински пари техните горди технологични собственици.... Но да не плачат много.... На други сървъри има други виртуални пари които чакат своите бъдещи наивни собственици 🤑🤑🤑🤑😂😂😂😂😂😂
Новини по държави: