Last news in Fakti

2 Януари, 2013 10:39 896 1

Дете и 4-ма възрастни загинаха в пожар край Париж

  • пожарникари-
  • париж

Най-малко петима души, сред които и дете, са загинали тази сутрин при пожар в жилищен блок в парижкото предградие Женвийие, предаде АФП.

Други 18 души са били леко ранени. От тях двама са пожарникари, които са с обгорени ръце. 15 от пострадалите са настанени в местна болница.

Огънят е избухнал на четвъртия етаж около 4,15 ч. местно време. Пламъците бързо се пренесли и на петия етаж от 6-етажния блок. Петимата загинали са живеели на този етаж и са били хванати в огнен капан.

Близо 100 пожарникари са участвали в гасенето на пожара, който е бил потушен около 6 ч. сутринта.

53-годишният Тиери Лерой заяви пред АФП, че към 4 часа сутринта бил събуден от силна експлозия и видял, че сградата отсреща гори. Малко след това пристигнали и пожарникарите.

Кметът на Женвийие Жак Бургоа посети мястото на трагедията. По-късно през деня се очаква и вътрешният министър Манюел Валс да пристигне в предградието, за да запознае с хода на разследването.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Франция е в траур, след като по мълчанието на медиите се разбира че са изгоряли араби. Не можеме ли и ние да се поучиме от френския опит?
Новини по държави: