Last news in Fakti

4 Януари, 2013 15:39 1 505 1

Чавес е в тежко състояние

  • венецуела-
  • уго чавес
Чавес е в тежко състояние - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Венецуела Уго Чавес се бори за живота си в кубинска болница. Тази мрачна прогноза направи живеещият във Флорида известен венецуелски лекар и опозиционер Рафаел Маркуина, уточнява британският в. „Телеграф“.

Според лекаря скорошната операция за раков рецидив на Чавес в Куба е била пълен провал.

Маркуина дори бил разговарял със свои кубински колеги, според които Уго Чавес бил толкова зле, че изглеждал неузнаваем. Най-вероятно при него се наблюдават признаци на бъбречна недостатъчност и белодробна инфекция. Най-големият проблем обаче е, че цялата му имунна система е отслабена.

От своя страна от Каракас призна, че Чавес е получил усложнения от „тежка белодробна инфекция”. Тя причинила „дихателна недостатъчност”.

Междувременно президентът на Боливия Ево Моралес, който е близък приятел на венецуелския си колега, коментира пред медиите, че състоянието на Чавес е „притеснително”. Това породи информациите, че държавният глава на Венецуела не е в съзнание.

Чавес, който все още е в болницата в Хавана, трябва да положи клетва за нов мандат на 10 януари, след като беше преизбран през октомври. Ако това не се служи, което изглежда все по-вероятно, може да бъдат насрочени нови президентски избори в срок от 30 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fur

    0 0 Отговор
    ЦРУ го отровиха.