Last news in Fakti

22 Март, 2021 23:28 2 122 11

Израел прави център за поддръжка на самолети в Литва

  • iai-
  • самолет-
  • литва-
  • израел

Новият център, наречен Aviatic MRO, се очаква да започне да работи през 2022 г.

Израел прави център за поддръжка на самолети в Литва - 1
Снимка: IAI

Израелската държавна компания Israel Aerospace Industries (IAI) подписа с литовската компания Aviatic MRO UAB Меморандум за разбирателство за стратегическо сътрудничество за изграждането на център за техническо обслужване на самолети. Той ще се намира на Международното летище Šiauliai в Литва. Новият обект ще предоставя техническо обслужване и основен ремонт, преобразуване на пътнически самолети B737NG в товарни, както и обучение, сертифициране и лицензиране на служители. Компанията Aviatic ще управлява центъра и ще съдейства при взаимодействието с литовските регулатори, включително за планирането и развитието на инфраструктурата.

Новият център, наречен Aviatic MRO, се очаква да започне да работи през 2022 г. в иновативен хангар, което ще позволи веднага след отварянето да се осъществяват всички видове дейности по техническата поддръжка и ремонти на самолети.

Йоси Меламед, изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър на Aviation Group, която е част от IAI, коментира: „IAI има дългогодишен опит в техническото обслужване на самолети и отлична репутация, натрупана в продължение на много години. Новият център ще бъде професионална и търговска котва за поддръжката на самолети в Литва. Той ще бъде стратегически разположен в близост до някои от най-натоварените центрове за въздушен транспорт в света. Подписването на Меморандума за сътрудничество с Aviatic в момент, когато авиопазарът изпитва последиците от пандемията от COVID-19, е доказателство за авиоекспертизата на IAI и голямото доверие, което ни имат клиентите от цял свят“.

Дмитрий Челядин, член на управителния борд на Aviatic MRO, добави: „Щастливи сме, че IAI се довери на високо квалифицираните специалисти, стратегически удобната локация на Международното летище Šiauliai и възможностите за бъдещ растеж, които предлага Aviatic MRO. Това е голямо постижение за литовския авиосектор и специално признание за усилията, които вложихме в този проект, и можем само да се надяваме, че това партньорство само ще се засилва в близкото бъдеще. Междувременно подготвяме необходимата инфраструктура на летището Šiauliai“.

Aviation Group, която е част от израелската държавна компания IAI, обединява под един покрив гражданските и военните авиодейности на IAI. Като дом на авиацията на Израел, Aviation Group отговаря за поддръжката и основния ремонт на авиопарка, проектирането и производството на реактивни самолети, конвертирането на пътнически в товарни самолети, сглобяване и реконструкции, обновяване на самолетите, и др. Услугите за поддръжка, предлагани от Aviation Group, са уникални, тъй като предоставят незабавни решения благодарение на усъвършенстваните възможности на компанията. Те ѝ позволяват да функционира на принципа обслужване на едно гише.

Aviatic e организация за поддръжка и основен ремонт на въздухоплавателни средства, одобрена от Европейска агенция за авиационна безопасност. Тя е фокусирана върху решения за поддръжка на летателната годност, доставки и управление на активи, и др. В момента Aviatic предоставя услугите си на клиенти по целия свят, като дейностите се осъществяват в съоръженията на компанията във Вилнюс, Каунас, Šiauliai.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    8 0 Отговор
    А с мутрата Бойко не искат да подписват или с Портних.
  • 2 Pilot

    9 0 Отговор
    При тази корумпирана върхушка, само ще бягат от тук !!!
    Нямаме топки , политиците са ни от пожарната, калинки неграмотни и най- лошото е, че една сурия под тях са назначили с връзки !!!
  • 3 Кашпировски

    10 0 Отговор
    Щом има замесени евреи има и шпионаж.
  • 4 Супер мен

    3 0 Отговор
    Голям праз, а не се научихме на обичаме, уважаваме. Говорете ми. Пишете ми. Без смислено е🌙
  • 5 Ааааааа

    3 0 Отговор
    Ужас. Това не е реално. Лошо ми е е. Да се килвамa
    AA. 🌞🌞🌞

    Коментиран от #7

  • 6 яяяя

    3 6 Отговор
    Браво на Израел! В БГ имаме център за крадене на ГЕРБ и той може да открадне всичко! Нъцки !!!
  • 7 Ахааа

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ааааааа":

    Без килове, нужен си.🌞🌞
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Спомен

    4 0 Отговор
    И драгалевския патладжан лаборант много се радваше на Гад Зееви. После всички се видяха в чудо! Не им щем нито меда, нито жилото.
  • 10 Дух

    0 0 Отговор
    До всички разбирачи и мрънкачи (или платени оплаквачки) по-горе. Поинтересувайте се колко самолета се обслужват от Луфтханза техник на Софийското летище преди да пишете глупости
  • 11 Tarnovetz

    0 0 Отговор
    От своето създаванe досега Израел абсорбира стотици милиарди долари а сега и евра.
    Войната в Ирак е военнo престъпление и Израел е зад нeя.
Новини по държави: