Last news in Fakti

12 Януари, 2013 11:19 1 449 0

Автобус падна в пропаст в Непал

  • непал-
  • катастрофа-
  • автобус
Автобус падна в пропаст в Непал - 1
По това време на годината гъстата мъгла е обичайна в района

Най-малко 29 души са загинали и 12 са ранени, след като автобус излязал от пътя и паднал пропаст в Непал, съобщи Би Би Си, като се позова на местната полиция.

Инцидентът станал близо до селцето Чативан в западната провинция Доти. Причината вероятно е свързана с гъстата мъгла в района.

Дванадесет от пътниците са хоспитализирани в близката болница.

Автобусът е бил регистриран с 35 пътници, но местните шофьори са склонни да качват още хора по пътя. Това означава, че броят на жертвите може да нарастне, отбелязват от полицията.

Инцидентите с автобуси са често срещани в Непал. Пътищата в планинската страна са зле поддържани, а автобусите обикновено са претъпкани.

Повече от 40 души загинаха през месец юли 2012 г. при две смъртоносни катастрофи в Непал, припомня Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА