Last news in Fakti

12 Януари, 2013 18:26 21 510 21

13-годишен пресече половин Европа с кола

  • 13-годишен-
  • кола

13-годишно момче успя да пресече половин Европа с автомобил, съобщи Би Би Си.

Детето, което тренирало картинг, откраднало колата от приемните си родители и изминало общо 1000 километра за два дни, по пътя за родината си Полша. Близо до полската граница било спряно от полицаи.

„Той изглежда на 16 години. И въпреки това е невероятно, че е успял да мине през гранични пунктове и бензиностанции, без никой да заподозре нищо”, посочва Елеонора Спадати, шеф на карабинерите в североизточен регион на Италия.

Момчето е пресякло Северна Италия и Австрия преди да бъде спряно в Германия. Пред полицаите то заявило, че иска да намери и види своята сестра, която живее в Полша.

В момента момчето е върнато на приемното си семейство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яко

    1 1 Отговор
    Малкият е направо герой. Картингът му е голям +. И знаците познава. Но си е избрал лош маршрут - швабите спират всичко подозрително на границата. Ако беше минал през Австрия, Унгария, Словакия, щеше да стигне до Полша. А и със скоростта щеше да се справи по-добре- в Германия нямаше да има шанс с откачените им скорости.
  • 2 БУМЕР КАМОР

    4 1 Отговор
    strashen razboinik
  • 3 kibika

    1 0 Отговор
    Нещо Шенгена куца май?
  • 4 Кирилизатора

    1 0 Отговор
    А така ,щом е у западна европа това е положителна и забавна новина ,а ако беше у БГ щяха да кажат "еми слаба сигурност и слаб контрол имате" щяха да изприказват един куп тъпотии ,както и с атентата в Бургас.В България за 120г. имаме три атентата и казаха ,че службите ни не са на ниво ,а в Израел всяка седмица има атентати и ги смятат за "най-добрите" .Пфффффф.....
  • 5 Торпедо

    1 1 Отговор
    до Мария Атанасова .... Тази жена не е шеф на Карабиниерите моето момиче просто е на определена зона казаното североизточен регион не съществува в Италия тук си има имена но ти немаш сигурно средно какво да ти обеснявам.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 ккк

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Торпедо":

    Мария може да няма средно,но ти нямаш и основно,като ти гледам писането. Неграмотнико, бегай от тук.
  • 7 Ракета

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Торпедо":

    Ти може говори Български ? Защото аз неможе разбере какво ти иска каже?
  • 8 Карабиниер

    1 2 Отговор
    пича е голем змей, следващия път може и до русия да стигне
  • 9 6ibanqnko 6ibanqnkow

    1 1 Отговор
    pravo na pi4agata,ot tova samo moje da se vidi kolko sa nekudurni vlastite i v drugite durjavi
  • 10 Явор Кръстев

    1 2 Отговор
    Браво на момчето, дано да няма усложнения.
  • 11 Нико

    1 3 Отговор
    bravo na picha dosta smela postupka no i dosta kusmet :))
  • 12 mmarto

    1 2 Отговор
    И отново немците доказаха че са най-добре развиващата се държава .Иначе евала за смелостта на пича ..
  • 13 Пламен Кисьов

    2 1 Отговор
    какъв парадокс само : огромна част от читателите са на мнение, че когато стане няква катастрофа в БГ, става дума за новобранци шофьори , тука всеки 2-ри му дава евала и едва ли не ще му стисне ръката ако го срещне на улицата

    п.п. "общо 1000 километра = половин Европа"
  • 14 Ех

    1 1 Отговор
    Добре че момчето не е направило катастрофа или убило някого. В противен случай точно тези дето сега викат "осанна" шяха да са първите дето ще крещят "разпни го".
  • 15 кире

    1 0 Отговор
    замислете се защо го е направил-а не какво е направил...разделени деца...невъзможност да се видят....дано на никой да не му се налага-защото тогава ще разберете човек на какво е способен!!!
  • 16 gogo

    1 0 Отговор
    ako se zamislite malko shte precenite 4e tova e 1 na 1000000.shtom e minal nqkolko granici i ne e spiran zna4i vseki moje da prekara vsi4ko prez granica.
  • 17 ььь

    1 1 Отговор
    Как ще направи катастрофа, като е тренирало картинг. Та то сигурно шофира по-добре от 2/3 от българските шофьори.
    Аз на 16 години бях карал всякаква техника, включително и КрАЗ.

    Коментиран от #18

  • 18 $$$

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ььь":

    И какво искаш да кажеш, че като си карал много, не можеш да направиш катастрофа? Не се надъхвайте толкова, защото заради такива размисли стават заварките!
    А момчето е извадило късмет, това е!
  • 19 куката

    0 0 Отговор
    аз на 16 карах без книжка но си карах добре знаех правилата за движение и като познаваш и града няма проблеми
  • 20 asdf

    0 0 Отговор
    ако 1000км е половин европа ....значи само българия е половин континент :) , а и в европа няма ченгета зад всеки храст и не спират никъде с изключение ако не извършиш нарушение и коментарите от типа през митницата може да прекараш всичко са от хора които никога не са напускали пределите на страната , в страните от шенген границите са само условни няма полиция и КПП-та никой не проверява нищо - минаваш транзит , опитайте се да прекарате през нашите митници нещо да видите хиените как правят тараш да всичко и тогава говорете глупости ... нали за 2 стека с цигари ще ви извадят душата
  • 21 blq blq

    1 0 Отговор
    as 3500 km karax bez kni6ka i bqh na 18-19 godini ot ispaniq do bulgariq samo na bulgarskata granica se smenih s brat mi i izvadih kasmet 6toto iskaxa kni6kata na 6ofiora :) neme razbiraite pogre6no nese xvalq prosto kasmet