12 Април, 2021 17:30 1 872 0

Япония започва да ваксинира възрастни хора срещу COVID-19

  • япония-
  • ваксина срещу коранавирус-
  • олимпийски игри

Опасенията от четвърта вълна на вируса нарастват

Япония започва да ваксинира възрастни хора срещу COVID-19 - 1
shutterstock

След здравните работници, правителството започна да ваксинира възрастни хора от понеделник, съобщи Джапан Таймс.

Властите ще осигурят достатъчно дози от ваксината Пфайзер. Планира се около 36 милиона души на възраст от 65 години нагоре да получат от нея до края на юни. Тези хора, които съставляват около 29% от населението, са по-рискови да развият сериозни симптоми, отколкото други.

Покрай ежедневно нарастващите случаи на заразени, правителството обмисля да въведе по-сериозни мерки, но засега няма да обявява трето извънредно положение – очевидно с надеждата да избегне допълнителни усложнения да бъде домакин на отложените олимпийски и параолимпийски игри в Токио това лято. Церемонията по предаването на факлата по случай Олимпийските игри в Япония започна няколко дни след края на второто извънредно положение.

Япония стартира своята инициатива за ваксинация в средата на февруари, като започна с около 4,8 милиона здравни работници.

Заради забавяния във вноса на ваксини, броят на ваксинирани е много по-малък, отколкото във Великобритания и Щатите.

Когато приключат с ваксинирането на хора над 65 годишна възраст, японците смятат да започнат такава кампания за хора с придружаващи заболявания и за такива, които работят в старчески домове, след което планират да предоставят ваксини за останалата част от населението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: