Last news in Fakti

30 Януари, 2013 10:47 2 644 0

Откриха следи от изчезналия самолет с дизайнера Мисони

  • виторио мисони-
  • самолет-
  • изчезна-
  • венецуела
Откриха следи от изчезналия самолет с дизайнера Мисони - 1
Мисията по издирването на останките на самолета в океана засега не се е увенчала с успех. Снимка:ЕПА/БГНЕС

Следи от изчезналия над Венецуела в началото на януари самолет, в който е бил шефът на модната империя „Мисони“, бяха открити на остров Кюрасао в Карибско море, предаде АП. Германски турист е намерил чанта, принадлежаща на пътник, който е трябвало да лети със същия самолет, но в последния момент се е отказал. Той се свързал с пътника, който го помолил да съобщи за находката на местната полиция.

Чантата е била открита в планинската северна част на острова.

Самолетът BN-2 Islander, на борда на който е пътувал 58-годишния дизайнер Виторио Мисони със съпругата си и приятелско семейство, изчезна от екрана на радарите на 4 януари 2013 по време на курс от венецуелския архипелаг Лос Рокес към Кюрасао. Властите на страната организираха издирвателна операция по вода в района на предполагаемото падане на самолета, но досега от него не бяха открити никакви останки.

В хода на предварителното разследване станало ясно, че авиокомпанията, на която принадлежи самолетът, не е имала всички необходими разрешителни за извършване на полети, а срокът на лиценза на венецуелския пилот е изтекъл през ноември 2012 г.

Италия и Венецуела наеха съвместно специален плавателен съд, който може да прави проучвания на голяма дълбочина в океана, но той ще пристигне в района на евентуалната катастрофа в началото на февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА