Last news in Fakti

2 Юни, 2021 21:09 2 265 6

Симулация предвижда скорошен край на COVID- 19 кризата в Германия

  • пандемия-
  • симулация-
  • ваксинация-
  • здравна криза-
  • олаф шолц

Изчислението се основава изцяло на степента на ваксинация

Симулация предвижда скорошен край на COVID- 19 кризата в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Симулацията на уебсайта Pandemieende.de предсказва края на настоящата здравна криза в Германия след 100 дни, съобщава в. „Билд”.

Все пак, изданието поставя под въпрос истинността на предвиждането и констатира, че това е възможно ако се вземат предвид отделни аспекти на сложна инфекция.

Pandemieende.de изчислява края на пандемията въз основа на текущата степен на ваксинация (измерена на средно 7-дневно ниво), до момента, в който е достигнат стадният имунитет (при две поставени ваксини) от 70 процента от общото население .

В симулацията на Pandemieende.de не се включва броят на хората, които са се възстановили, които според сегашните правила се считат за имунизирани в продължение на шест месеца и имат същите права като тези, които са били ваксинирани.

Изчислението се основава изцяло на степента на ваксинация.

В момента има много индикации, че пандемията бавно, но сигурно приключва: постепенно облекчаване на ограниченията, пътувания извън страната са позволени отново и децата имат право да се върнат в училище.

Вицеканцлерът Олаф Шолц иска да остави част от противоепидемичните мерки до края на юни като "аварийна спирачка" за ограничаване на разпространението на заразата. Сега е дошъл моментът постепенно да оставим пандемията зад нас с началото на лятото", заяви кандидатът на СПД за канцлер в понеделник в Берлин.

По отношение на сигурността на изчислението на Pandemieende.de, от „Билд” са се свързали с проф. Д-р. Кристиан Хесе, ръководител на отдела за математическа статистика в Университета в Щутгарт.

Според него „не е възможно да се предскаже точно кога ще приключи пандемията, защото прогнозата за подобно нещо е по-сложна от прогноза за времето“, казва Хесен.

"За стадния имунитет се нуждаем от ваксинационен обхват от 70 процента от населението", каза Хесен пред вестника.

Статистиката Pandemieende.de се основава на това предположение, но в същото време не включва фактори като щамове на вируса, срещу които ваксините не са ефективни.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Даньо

    4 8 Отговор
    Ганчо това не го интересува. При Ганчо никога няма да се стигне до 70% ваксинирани и стаден имунитет. Заразата ще върви години и на края по трудния начин те ти стаден имунитет . Ганчо е умен не можеш да го излъжеш с ваксини!
  • 2 dfu

    8 0 Отговор
    А дано се ваксинират 70%, да видят наесен как са ги изпързаляли с обещания за край на ковид.
  • 3 Ковидарите

    8 2 Отговор
    Друг "ковид", ше измислят, хареса им на Ковидарите да мачкат новите роби! Някой да чу за отмяна на мерки и малоумни сертификат, паспорти или както там наричат новите сионски звезди ???
  • 4 бай Даньо

    0 6 Отговор
    Яко ще мрат ганчовците когато други ще са забравили за Ковида ... и тогава за едни (ваксинирани) ще е смешно за други (антиваксъри - морони) ще е тъжно ... ха-ха-ха. Най забавно ще е да се гледа отстрани Ганчостан.

    Коментиран от #6

  • 5 Менгеле

    3 0 Отговор
    хахахаха,на есен-с песен...
  • 6 Ковида

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "бай Даньо":

    А на мен ще ми е забавно когато ваксинираните почнат масово да измират наесен от отровния бълвоч които съвсем доброволно си вкарват е тялото.Взел съм си пуканки и съм се настанил удобно за шоуто на есен.🙂
Новини по държави: