Last news in Fakti

6 Февруари, 2013 09:03 1 080 2

Канада подава ръка за атентата в Бургас

  • бургас

Канада приема много сериозно предполагаемата роля на канадец в атентата в Бургас. Това заяви канадският външен министър Джон Беърд. По този начин той коментира изнесените изводи от Консултативния съвет за национална сигурност в София, от които се обвинява военното крило на „Хизбула” за атентата в Бургас, при който загинаха петима израелски и един български гражданин.

Изявлението на Беърд е коментар на думите на вътрешния ни министър Цветан Цветанов, според които е установена самоличността на двама от атентаторите. Те притежавали паспорти от Австралия и Канада, а последните няколко години живели в Ливан.

Канадският дипломат номер едно заяви, че страната му си сътрудничи с българските власти и припомни, че още през декември 2002 година Канада включи „Хизбулла” в списъка на терористичните организации.

Ние сме наясно, че сред идентифицираните от българското правителство терористи има канадец с двойно гражданство, който е живеел в Ливан. Призоваваме Европейския съюз да включи „Хизбула” в списъка с терористичните организации, поиска Джон Беърд. Според него канадецът все още е на свобода и продължава да живее в Ливан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    0 0 Отговор
    Какво значение има анкетата ,след изявлението на правителството. Никой не се интересува от простолюдието. Тези анкети хранят само изследователските агенции.
  • 2 муспи

    0 0 Отговор
    От постолюдието се интересуват всички диктатори, те не се интересуват от министрите си. За изявлението на правителството няма никакво значение мнението на простолюдието, а е нужно неговото име и адрес. Изледователски агенции при диктатурата няма, има полицейски бюра за събиране на информация нужна на тарторите. А тарторите са все евреи и медиите работят за тях, те събирането на данни го наричат престижно анкета. Жалкото е че все още не убиваме евреи!
Новини по държави: