Last news in Fakti

26 Юни, 2021 11:04 2 481 15

Поставиха Сидни под строга, двуседмична изолация

  • сидни-
  • делта-
  • локдаун-
  • изолация-
  • австралия

Огнището на варианта "Делта" на коронавируса в най-големия австралийски град се е увеличило до 80 случая

Поставиха Сидни под строга, двуседмична изолация - 1
Снимка: БГНЕС

Заради огнище на варианта "Делта" на коронавируса, което днес се e увеличило до 80 случая, най-големият австралийски град Сидни и някои прилежащи райони отново са поставени под строг двуседмичен локдаун, предаде Ройтерс.

Първоначално затварянето обхващаше около един милион души в центъра на града, но беше разширено заради бързото разпространение на инфекцията.

През последните месеци австралийските власти прибягват до кратки, но пълни затваряния в борбата с COVID-19

Според правилата, които са в сила от днес до 9 юли, жителите могат да напускат домовете си само по неотложна работа, медицинска грижа, образование или пазар. Останалата част от най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс ще има ограничения за събирания, а маските ще бъдат задължителни на закрито.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксър,

    9 4 Отговор
    чакам с нетърпение трета и четвърта игла!
  • 2 Госあ

    4 11 Отговор
    Китайците публикуваха в Нейчър модел за развитието на пандемията при определени темпове на ваксиниране и прилагане на нефармацевтични мерки. С който заявяват, че при тези темпове на ваксиниране и мерките в Китай, края на следващата година би трябвало положението да се нормализира. Това е положението.

    Коментиран от #4, #12

  • 3 Койт' не скача-заразен!

    4 2 Отговор
    Точно сега кенгуру да си в Австралия😁 Койт'не скача-заразен, койт'не скача-заразен, койт' не скача-заразен....
  • 4 Госあ

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Иначе, простолюдието, което ще намалява глобалното затопляне със свръхпроизводство на батерии и автомобили може да се надява да прегръща "живота" като се дупчи по 10 пъти на годината и да свръхпроизвежда най реактивната част от вируса в клетките си, без никакви мерки.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ковидарите

    18 3 Отговор
    Изкуствено се създават истерии периодично за да върви ковид бизнесс и най-вече Планът на Ковидарите!

    Коментиран от #7

  • 7 Госあ

    4 13 Отговор

    До коментар #6 от "Ковидарите":

    викаш най важен е бизнесо на кръчмарите, А ? Връщай се на село и върти гьобеци колко искаш. В града ще се съобразяваш, щото съседите не са ти лисици и катерици.
  • 8 Един от журито

    9 3 Отговор
    Хубаво приканваш да се връщат на село, ама като ти чета глупостите, виждам, че си с килийно образование!!! Полуграмотен си!!! Елементарна граматика не знаеш!!!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Един от журито":

    Горд си, че можеш да четеш, признай си! Хахахахаха на тате генийчето хахахаха
  • 10 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Един от журито":

    Я кажи у кое селско училище четеш по български?
  • 11 Ваксините не струват

    10 1 Отговор
    Не ми трийте коментара...
  • 12 И ти им вярваш?

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Положението няма да се нормализира никога вече - забравете - поне докато са на власт тия престъпници и работят военните лаборатории е Китай за овцете вече само намордници, лагери, самоизолация и електронни гривни и чипове! Свободата иска борба и отстояване а не блеене, само няма как да стане!

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "И ти им вярваш?":

    Всъщност, положението върви към нормализиране. Това, че от Индийските градове за първи път видяха Хималаите е добър знак. Това което ме кара да се съмнявам в модела им е, че той е за затворена система каквито в момента са Китай, Австралия и Нова Зеландия. Нормалното е тази свръхконсумация, свръхпроизводство и безмислен туризъм да бъдат озаптени. А маски в сезоните на епидемии е добре да се носят така или иначе.

    Коментиран от #15

  • 14 Това ще продължава......

    4 1 Отговор
    До пълното изкупуване на Австралия от Китай и заселването и с Китайци? Освен локдауни има и редовен мор с пожари и други "бедствия" там!.......
  • 15 Така така.........

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    В пълна подкрепа си на всички мерки от "светилата" милиардери и президенти виждам, които разбира се мислят само за доброто и благоденствието на населението!......всяко оспорване на BBC и CNN е расизъм и екстремизъм, нали тъй?
Новини по държави: