Last news in Fakti

18 Юли, 2021 08:11 4 398 15

Жертвите на наводненията в Германия се увеличиха до 156

  • наводнение-
  • наводнения-
  • германия

В множество райони електричеството и телефонните линии още не работят

Жертвите на наводненията в Германия се увеличиха до 156 - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Жертвите на опустошителните наводнения в Германия достигнаха 156, съобщават местните власти. С тях общият брой на загиналите в резултат на стихията в Западна Европа вече е 183, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес. Само в германската провинция Райнланд-Пфалц има 110 загинали. Потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45.

В района Арвайлер има 670 ранени. В много от околните райони електричеството и телефонните линии още не работят. В Горна Бавария, в района Берхтесгаденер ланд снощи беше обявено бедствено положение заради наводненията и двамата души, загинали там.

Федералният канцлер Ангела Меркел планира да посети селището Шулд в община Айфел, което е особено тежко пострадало от бурята, за да си създаде представа за общата ситуация. След това е планирано изявление за пресата в Аденау, заедно с министър-председателката на провинцията Малу Драйер и други регионални министри.

Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер планира да посети Северен Рейн-Вестфалия и Райналнд-Пфалц утре.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен на сидеров

    60 6 Отговор
    да бяха пренасочили средства за инфраструктура, а не да "спасяват" нещастни "бежанчета" по на 19-23 г . с наболи талибански брадици......
  • 2 Who you bol

    30 2 Отговор
    МИСИРСКИТЕ МЕДИИ реват много, а 12 години ближеха наи добрата черта на Тиквата. ДА СМЕНЯТ ПРОФЕСИЯТА СИ С ЕДНА ПО ДРЕВНА..

    Коментиран от #12

  • 3 нашия

    35 6 Отговор
    това,че жертвите нарастват не е добре,но не е добре и да ревем повече за чуждите жертви отколкото за нашите такива....айде да ги отавим хората сами да се оправят...те знаят как
  • 4 Адолф Меркел

    30 12 Отговор
    Поредния симптом на Ковид, ако се бяха ваксинирали щяха да са живи!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 игра

    22 3 Отговор
    ИГРАТА С КЛИМАТИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ НЕ ЗАЛЪК ЗА ВСЯКА ДЗУРЛА,ПЪРВО УДАРИХТЕ КРИМ И СОЧИ А СЕГА ИЗПЛЯЮЩЯХА ВАС ,САЩ ИЗГОРИХА ЦЯЛ ГРАД КОЛИТЕ И КЪЩИТЕ СА РАЗТОПЕНИ А ДЪРВЕТАТА ЗЕЛЕНИ ЗА ТОВА НЕ ПИШЕТЕ ЗАЩОТО СТЕ ЕДНИ СЛУГИ!
  • 7 хехехе

    9 8 Отговор
    И какво ни интересува това нас нормалните Българи

    Коментиран от #9

  • 8 Рекламират джендърството а?

    20 4 Отговор
    Вода ще Ви дави, огън ще Ви гори. Господ Ви предупреждава сатанисти
  • 9 😂😂😂😂

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "хехехе":

    Вас нормалните българи, новини не ви трябват защото нищо не ви интересува!
  • 10 факт

    9 7 Отговор
    Да не се бяха раждали ако не се бяха родили нямаше и да умрат.
    Кажете НЕ на раждаемостта
  • 11 Всевишният

    13 2 Отговор
    показва на успаните оффце какво значи истински проблем, а не измисления с ковида, обслужващ гигантски корпоративни интереси и световния план за редуциране на населението на земята.

    Ако този урок не помогне, предстоят още по-ужасни катаклизми.
  • 12 Милиционер

    1 15 Отговор

    До коментар #2 от "Who you bol":

    Борисов поне има добри черти. Вие от от ЛГБТ общността, освен да пишете глупости във всяка тема, друго не можете. Главните букви в повече, не те правят по-умен. Борисов може да е всякакъв, но поне е мъжкар. Колкото до древните професии още се спори, коя е по древна. Идвете са с наемен труд - наемниците и проститутките си приличат. Още ли ви плащат да пишете срещу Борисов ?

    Коментиран от #15

  • 13 Жададык

    8 1 Отговор
    Збигнев Бжежински в доклад пред ЦРУ 1981 г. посочва методите на бъдещата война-анонимна, ежедневна, унищожителна...Те са: химични, биологични и климатични...
  • 14 Пурко

    2 2 Отговор
    Жертвите са самоизолирали се заразени от Ковид. Добре че стана наводнението, че да ги намерят.
  • 15 Пурко

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Милиционер":

    Затова ли го поздравяват с Бойко Мурво
Новини по държави: