Last news in Fakti

18 Юли, 2021 11:43 1 952 4

Товарен кораб с българи на борда поиска помощ в Австралия заради предполагаемо огнище на COVID-19

  • кораб-
  • bbc california-
  • авс-
  • фримантъл

Седем души от 14-членния екипаж на BBC California са се почувствали зле около 12 юли и капитанът е поискал медицинска помощ

Товарен кораб с българи на борда поиска помощ в Австралия заради предполагаемо огнище на COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, EPA/БГНЕС

Товарен кораб с членове на екипажа, които вероятно са се заразили с коронавирус, ще акостира във Фримантъл, Западна Австралия, съобщи днес „Канбера таймс“. „BBC California“ е напуснал Египет на 8 юни и оттогава е бил в три пристанища в Индонезия.

Седем души от 14-членния екипаж са се почувствали зле около 12 юли и капитанът е поискал медицинска помощ.

Премиерът на щата Западна Австралия Марк Макгоуън заяви, че корабът ще може да акостира във Фримантъл само за медицински преглед и специален лекарски екип ще се качи на борда..

Болните членове на екипажа са шест филипинци и един руснак. Останалата част са граждани на България, Русия и Украйна. Те са изолирани в отделни кабини и в момента не се нуждаят от медицинска помощ.

„BBC California“ плава под флага на Антигуа и Барбуда. Според специализираният сайт vesselfinder.com корабът вече е хвърлил котва във Фримантъл.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ,, Последният кораб,,

    1 3 Отговор
    Ха ха ха ха ха
  • 2 Верно ли

    2 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Седем души от 14-членния екипаж на BBC California са се почувствали зле около 12 юли и капитанът е поискал медицинска помощ и след малко Публикувано във факти.бг: Те са изолирани в отделни кабини и в момента не се нуждаят от медицинска помощ. За кво са акостирали? Да не са некви имигранти, дето се правят на болни? Или ги е хвАнала морската болест? Ама вземете си моля ви редактор, а? Мара за нищо не става!
  • 3 Германистан на три минарета

    8 2 Отговор
    А само да знаете, колко "моряци" от Египет ежедбевно акустират на европейския бряг и се насочват, към Германистан, Франция, Италия и пр., но на тях нищо им няма и ваксипаспорти не им трябват и ги посрещата с отворени обятия и др. анатомии!
  • 4 прррц

    0 1 Отговор
    то по принцип всички са в отделни кабини. Как са изолирани като вентилацията е обща а трябва и да ядат, някой да им носи храна...
Новини по държави: