Last news in Fakti

26 Юли, 2021 22:04 1 166 2

Планира се среща на Международния форум за сигурност Халифакс в Тайван

  • тайван-
  • халифакс-
  • форум за сигурност-
  • демокрация-
  • мозъчен тръст-
  • covid-19-
  • свобода на словото-
  • сътрудничество

Тайванският мозъчен тръст в Тайпе ще бъде домакин на събитието

Международният форум за сигурност в Халифакс (HFX) обяви, че първата му голяма среща в Азия ще бъде в съвместно домакинство с Тайванския мозъчен тръст в Тайпе в началото на 2022 г.

Заедно с Тайванския институт за национална отбрана и проучвания в сферата на сигурността (INDSR), базираният във Вашингтон мозъчен тръст насрочи срещата в Тайпе в периода 21-23 януари следващата година.

“Халифакският форум ще отпразнува смелостта и отдадеността на една от най-жизнените азиатски демокрации, като проведе своята среща в Тайпе“ - каза президентът на тръста Питър Ван Праа. „Всички хора, които ценят демокрацията, веднага ще осъзнаят важността на солидарността с тайванския народ“ – добави той.

Американският сенатор Джим Риш определи решението за провеждането на срещата в Република Китай като признание за постиженията на островната държава и нейните лидери. Той пусна съобщение в Twitter, че островната страна е „убежище на демокрацията и свободата на словото“ и „идеалното място“ за обсъждане на критичния въпрос за сигурността в Източно-тихоокеанския регион.

В свое изявление главният изпълнителен директор на INDSR - Чен-Уей Лин заяви: „Насърчаването на диалога между различни мозъчни тръстове е важна част от мисията ни. За мен е чест да помогна това да се случи“.

Тайванското министерство на външните работи отбеляза, че срещите на HFX са важни международни събития, които обединяват демокрациите в обсъждане на въпроси, свързани със сигурността и укрепване на сътрудничеството. През май тази година форумът награди президента на Тайван Цай Ин-уен с наградата „Джон Маккейн“ за лидерство в обществената служба, като признание за постиженията на Република Китай в борбата с пандемията COVID-19 и отстояване на демократичните ценности.

Министерството приветства и предстоящата среща на HFX в Тайпе, като заяви, че ще действа в тясното сътрудничество с мозъчния тръст, както и с INDSR, за да осигури успеха на събитието, така че съмишленици и международни приятели да работят заедно в защита на ценностите на свободата и демокрацията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    1 0 Отговор
    системата халифакс. Не е лоша стига да не заложиш на куция кон. Но и брокерите знаят, винаги го помпят преди гонката. Бошкуф къде си. Не си измислил ти тотото
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.