Last news in Fakti

24 Февруари, 2013 12:23 1 489 0

Два самоубийствени атентата разтърсиха Афганистан

  • афганистан-
  • жертви-
  • джалалабад
Два самоубийствени атентата разтърсиха Афганистан - 1
Ликвидираният предполагаем атентатор в Кабул. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два терористични акта в Афганистан днес взеха три жертви – двама служители на държавните сили за безопасност и полицай, съобщи агенция „Франс прес“.

Първата експлозия е станала близо до сградата на службата по безопасност в град Джалалабад на 150 км от столицата Кабул. Там двама са убити, а засега се съобщава за трима ранени. Скоро след това взрив е бил задействан до полицейски участък в столицата на провинция Логар – Пули Алам на 70 км от Кабул. Един служител на реда там е загинал, а двама са били ранени.

И в двата случая са действали терористи смъртници зад воланите на заредени с експлозив автомобили.

Ислямисткото движение на талибаните е поело отговорност за атентата в провинция Логар. Кой стои зад нападението в Джалалабад засега не е известно.

Афганистанските сили за безопасност са успели да предотвратят по същото време терористичен акт и в столицата Кабул. Според полицията, двама смъртници се готвели да предизвикат експлозия в район, където са съсредоточени множество посолства. Предполагаемите атентатори са били застреляни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: