Last news in Fakti

20 Август, 2021 05:57 1 988 18

Повече от половината украинци биха подкрепили присъединяването им към НАТО и ЕС

  • нато-
  • анкета-
  • украинци-
  • ес-
  • присъединяване

Анкетата е проведена между 20 юли - 9 август на цялата територия на страната

Повече от половината украинци биха подкрепили присъединяването им към НАТО и ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Повече от половината от анкетираните украинци изразяват подкрепата си за евроатлантическата интеграция на страната им. За това свидетелстват данните от анкетата, публикувани в четвъртък от социологическата група „Рейтинг“, съобщи ТАСС, предаде агенция „Фокус“.

„64% от анкетираните биха подкрепили присъединяването на Украйна към Европейския съюз на референдум, 54% - към НАТО“, се казва в проучването.

В същото време 27% от анкетираните биха гласували против присъединяването на Украйна към ЕС, 4% няма да гласуват и 5% не отговорят. 35% биха гласували против приемането на Украйна в НАТО, 3% няма да гласуват, а 8% се затрудняват да отговорят.

Според проучването, 50% от анкетираните считат оптималния външнополитически вектор за Украйна към Европа, 9% - към Русия, 35% - на еднакво разстояние от Европа и Русия, 6% се затрудняват да отговорят.

Анкетата е проведена между 20 юли - 9 август на цялата територия на страната. Методът CATI (телефонни интервюта с помощта на компютър) е използван за интервюиране на 20 хиляди респонденти на възраст над 16 години.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az da vi

    37 3 Отговор
    На кого пробутвате тая лъжа и дали въобще някой го интересува....
    Малко са ни тук проблемите че Украйна да оправим.....
    За сведение там върви същия процес като в България с 10 години закъснение (ограбване и разрушаване националната икономика от запада) и унищожаване населението на територията
  • 2 Вс ясно

    17 2 Отговор
    Те тия са ясни.Няма кво да ни ги съобщавате.
  • 3 дончичо

    15 2 Отговор
    "На цялата територия!..." Ехааа
  • 4 ⚜️Илюминат⚜️

    24 3 Отговор
    Най вероятно с един повече от половината ! И най вероятно анкетата е правена на избрани за целта на търсения отговор локации! Т.е. другата половина не биха подкрепили идеята! Това си е чисто разделяй и владей ! За такива решения половината не стигат!

    Коментиран от #6

  • 5 Мкжхйх

    14 2 Отговор
    Те сутрин се събуждат и си измислят статии
  • 6 оня с коня

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "⚜️Илюминат⚜️":

    Знаеш ли КОЛКО стига за "такива Решения"?Точно ПОЛОВИНАТА +1 Депутати в Парламента!

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Да, де

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Ама така с едно на мъка, да не стане после половин Украйна обявила независимост:), като усетят новите ценности с много полове и настаняването на я авганистанци я други елементи на съвременната демокрация от запад :))
  • 8 ха ха ха

    17 1 Отговор
    Щом се налага да ни убеждавате в това, значи просто не е верно!
  • 9 психо

    14 1 Отговор
    Нас никой не ни пита. А ни набутаха яко...
  • 10 Антимилиционер

    2 7 Отговор
    Никой не иска съюз с милиционерите хаха... Що така?
  • 11 ⚜️Илюминат⚜️

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    В парламента освен обикновено мнозинство , има и квалифицирано такова ! Т.е. 2/3 са нужни! Предвид важността на решението е вероятно да е нужно такова мнозинство! Но дори да не е така , коментиращ 7 ясно ти е обяснил риска ! Хайде да си гледаш овеса , коня да е щастлив , а ти тих !
  • 12 Sieg

    4 0 Отговор
    Като нас НАИВНИЦИ и МЕЧТАТЕЛИ!!!

    Коментиран от #18

  • 13 ДаЗдраПерМа

    5 0 Отговор
    Десния бряг на река Днепър може и така да мисли но левия има друго мнение. Ако погледнем картата ще видим че големите градове на Украйна с над 500хил жители са от лявата страна на Днепър и само два от дясно.
  • 14 не може да бъде

    6 0 Отговор
    Представянето на тази анкета на фона на случващото се в Афганистан може само да засили скептицизма за бъдещето на Украйна.Както се знае само допреди 2 седмици американските медии и американските официални лица начело с президента отвърляха каквато и да възможност за превземането на Кабул и властта в цялата страна от талибаните. Но това проучване за Укарайна ,даже ако е вярно,пак показва разделението на страната ,макар че не покзва това разделение в неговата дълбочина -там се стрелят и убиват по идеологически и политически мотиви!Бъдеще т.н.сега Украйна няма -тя ще се разпадне на няколко части-единственият въпрос е кога -до 10г. или повече!?
  • 15 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Хайде де !! Някой ще ли ги пита ? Нас питаха ли ни двамата симеоновци - "цистите българи" ?!?
  • 16 БГ ЕС НАТО

    1 0 Отговор
    Всички искат НАТО и ЕС никой Русоробство и мизерия
  • 17 Рико

    0 0 Отговор
    Процентът е огромен. За страна в която не са правени разяснителни кампании е огромен. ЕС и НАТО са съюзи на най-богатите и най-авторитетните държави в света. Нормално е желанието на всеки да бъде в тази компания.
  • 18 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Sieg":

    Говорите нелепости защото няма какво да кажете. Я виж кои държави са в тези съюзи. Още сега отвори и само имената им прочети. Национални държави с политически и икономически авторитет в целия свят. Ама те били наивни мечтатели. Вие понеже сте практични, правите учения с Шри Ланка!
Новини по държави: