Last news in Fakti

4 Март, 2013 16:42 1 449 10

Дават Лех Валенса на прокуратурата заради хомофобски изказвания

  • прокуратура-
  • хомофобски

Полската прокуратура е готова да повдигне дело срещу нобеловия лауреат и бивш президент на страната Лех Валенса заради хомофобски изказвания, съобщи РИА „Новости“.

Бившият лидер на профсъюза „Солидарност“ обиди публично хомосексуалните политици в телевизионно предаване в петък. Малцинството не трябва да се качва на главата на мнозинството, а в Сейма (полския парламент), депутатите с нетрадиционна сексуална ориентация трябва да седят на последния ред или даже от другата страна на стената, коментира тогава той. „Не искам това малцинство, с което аз не съм съгласен, да се показва на улицата и да обърква душите на моите деца и внуци“, заяви Валенса.

Заради тези думи екс президентът бе заклеймен от редица политически партии и движения, от журналисти, общественици и хора на изкуството. Дори синът му Ярослав Валенса се дистанцира от изявленията на баща си, наричайки ги „лоши и вредни“.

Главата на Полския комитет за защита от секти и насилие Ришард Новак обяви, че се е обърнал към прокуратурата с искане да се провери дали думите на Валенса не са в разрез с действащото законодателство. Според Новак те „пропагандират ненавист към сексуалните малцинства“.

Окръжната прокуратура в Гданск, където Валенса се е произнесъл пред местна телевизия, засега не разполага със заявлението на шефа на комитета, но е обещала да го разгледа веднага щом го получи.

С нападки срещу гейовете преди време се прочу и друг бивш полски президент – Лех Качински, който загина при самолетната катастрофа край Смоленск в Русия, както и неговият брат близнак, министър-председателят Ярослав Качински.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    Прав си е човека! Стига с тези измислени организаций за защита на правата на малцинствата! Да не се показват никъде!

    Коментиран от #2

  • 2 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван Иванов":

    Абсолютно! Даже си мисля, че всякакви такива псевдо-защитни организации не правят това от изповядване на такива разбирания, а просто защото се оказва доходно. Сигурен съм, че никой нормален човек не харесва хомо-двойките и не би искал хора с обратна сексуална ориентация да имат възпитателен, законодателен и всякакъв друг глас по отношение на който и да е жизнено важен въпрос за обществото. Даже аз съм за забраната на откритото заявяване на ориентацията и против легализацията на такива отношения. Това е нездраво и не води до нищо добро - обърква подрастващите, а и порасналите, носи отклонения в обществения живот и нанася немалки вреди на останалите. Т.е. наблюдава се една дискриминация на мнозинството именно поради активността на всякакви организации и групи, които са яхнали вълната и печелят добре от защита на хомо-дружинките, а мнозинството не се справя с тях както подобава от криво разбрано неудобство..... Тези хора не са различни по рождение както например хермафродитите (към които трябва да има търпимост защото не са виновни), а са хора с изродена или мутирала психика, а от там в последствие с изродени и мутирали поведение и външност. Но обществото боледува от криво-разбрана толеранстност. Това е като ромите у нас - те ни дискриминират, а защитници зад гърба им много - отишъл да краде, пише че се стреля, ама като го пушнали - ой - голяма несправедливост...... Е това е началото на нашия край - нормалните са атакувани от всички страни....
  • 3 Папата

    1 0 Отговор
    Браво на Валенса!
    Хомотата да спрат да навират в очите на хората сбърканата си ценностна система.
    П......стията е болест.
  • 4 Петър

    1 0 Отговор
    Валенса е истински мъж и казва високо истината, която много политици не смеят да изговорят.

    НЕ НА ХОМОСЕКСУАЛИЗМА !
  • 5 Жоро

    1 0 Отговор
    Какви гейове?
    П...ли.
  • 6 Стоян

    1 0 Отговор
    Стига п.....стия, бе хора!
  • 7 муспи

    1 0 Отговор
    Комунисти и демократи, лесно е да се каже "долу гейовете" или "да живеят гейовете", важното е какво е становището на евреите. При комунизма евреите пращаха хомосексуалистите на лагер, сега за хула по тях приравняват с отричане на холокоста. При една внезапна революция (ако евреите благоволят да ни предложат), Станишката ще бъде разстрелян в кабинета си не за многомилионните кражби, а за хомосексуализъм. Ако в лагера се обърне и прояви чудеса от мъжко достойнство, ще бъде освободен да си родължи работата, и нито дума за кражбите.
  • 8 пиещ

    1 0 Отговор
    Аз си пия и искам като всички малцинства: цигани, п...ли, евреи и др. да имам права. Да си пия когато и колкото искам. Да не ме гонят от работа , да не ме затварят в трезвето, да не ме обвиняват , че развращавам не пиещите. Кой е по опасен за обществото: който сладко и кротко си пие или обратните, които отглеждат деца и ги повреждат психически и физически, ръсят спин?

    Коментиран от #9

  • 9 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "пиещ":

  • 10 муспи

    0 0 Отговор
    Че то тогава ще обидят и Станишефф, а това вече си е отричане на холокоста!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания