Last news in Fakti

9 Март, 2013 18:06 2 022 0

Марихуана за $ 1 млн. открита на плаж в Калифорния

  • военна база-
  • марихуана

Американски военнослужещи откриха на плажа до базата си в Калифорния пратка марихуана, която се оценява на 1 милион долара, съобщи „Лос Анджелис Таймс“, позовавайки се на свидетелства ва служители в авиобазата Ванденберг.

Военните намерили на брега обърната моторна лодка, вероятно изхвърлена от прибоя, а до нея забелязали няколко заровени плитко в пясъка торбички за отпадъци, покрити отгоре с клонки. Съдържанието на пликовете обаче се оказало марихуана, общата стойност на която пристигналите на място следователи изчислили на 1 милион долара. 

Разследващите предполагат, че контрабандистите са се заблудили и не са разбрали веднага, че лодката им ги е отвела до третата по големина военно-въздушна база в САЩ. Затова са решили да скрият пратката на пажа и да се върнат за нея по-късно. Военните претърсили всички близки сгради, но не открили външни лица. Полицията и следствието също са още в неведение по случая.

Калифорнийските военнослужещи непрекъснато се сблъскват с трафиканти, доставящи наркотици от Мексико с моторни лодки. През декември 2012 г. такава лодка се сблъска с катер на бреговата охрана, при което един военен загина, но всички контрабандисти бяха арестувани.

По-рано, през май, бреговата охрана на калифорнийското крайбрежие се натъкна на 4 тона марихуана, опаковани във водонепропускливи торби. Тогава беше прието, че или плавателният съд, превозващ наркотика, е потънал, или превозвачите са изхвърлили товара си, спасявайки се от преследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА