Last news in Fakti

10 Март, 2013 00:20 3 497 3

Президентът на Боливия Ево Моралес: Уго Чавес беше отровен

  • уго чавес-
  • ево моралес-
  • избори-
  • венецуела-
  • отровен

Изборите за нов държавен глава на Венецуела са на 14 април

Президентът на Боливия Ево Моралес: Уго Чавес беше отровен - 1
Президентът на Боливия Ево Моралес

Един от най-верните съмишленици на покойния венецуелски лидер Уго Чавес - президентът на Боливия Ево Моралес, е почти уверен, че Чавес е бил отровен. Това е заявил самият той в изказване, цитирано от телевизия Телесур. „Нашите братя – президентът Мадуро и венецуелските власти, ще проведат щателно разследване, но аз съм почти уверен, че Чавес беше отровен”, твърди Моралес.

Според него, „империите имат всички инструменти да планират свалянето на правителства, лидери, социални движения, обявяващи се против капитализма”, но когато не успее да ги победи, „империята поема задачата да сложи край на живота на един или друг лидер”.

Междувременно Централната избирателна комисия във Венецуела обяви датата на бъдещите предсрочни президентски избори – 14 април. От името на управляващата партия в тях ще участва вицето на Чавес и сегашен изпълняващ длъжността държавен глава Николас Мадуро. 

Опозицията ще издигне общ кандидат: губернатора на щата Миранда - Енрике Каприлес, който стигна до балотаж с Чавес на скорошния вот за президент на страната, но тогава загуби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Изсраел има доказателства че Хизбола го е отровил и Цецо е направил независимо разследване, а Ники ще занесе резултатите в изсраел. По непроверени данни и строго засекретени, те изобличават Хизбула! Но пусти политически игри на Буда! Прави душераздирателно впечетление упоритоста с която еврейските медии наблягат на стар рак. Щом стане дума за смъртта на Чавес и обезателната притурса - тоо, това е много стар рак. Типично еврейското - гузен негонен бяга. А също така някой да си спомня че наскоро щеше да се разследва отравянето на Ясир Арафат. Писаха всички като незаинтересовани, после писаха че ще е много дълго такова едно разследване, и после нито дума? Пак, единствен начин за светлина по тези въпроси е избиване на евреи. Аз ще убивам по детски йешиви. По е лесно и полезно. Ако умре някоя угоена свиня ще е само една свиня по малко, а с убийството на чифутле се убива бъдеща корпорация. Стани юнак балкански!
  • 2 кик

    0 0 Отговор
    отровен не но е разболян от рак
  • 3 муспи

    0 0 Отговор
    Някъде преди една-две години се появи странното съобщевие по медиите, че ЦРУ било разработило начин да разбалее от рак който си поиска. Не е трудно да се издири, но защо? Защо да изобличаваме тези на които на муцуните им е написано всичко!