Last news in Fakti

21 Септември, 2021 15:58 2 330 31

Турция не признава изборите за Държавната дума Крим

  • крим-
  • избори-
  • нелегитимни-
  • държавната дума-
  • мария захарова

Страната продължава да подкрепя териториалната цялост на Украйна и смята анексирането на Крим за незаконно

Турция не признава изборите за Държавната дума Крим - 1
Снимка: Shutterstock

Турция смята изборите за Държавна дума в Крим за нелегитимни. Това обявиха от турското външно министерство, цитирани от ТАСС, предадоха от News.bg.

"Турция продължава да подкрепя териториалната цялост на Украйна и смята анексирането на Крим за незаконно. На този фон изборите за Държавната дума в Крим, проведени на 17-19 септември 2021 г., нямат юридическа сила за Турция", се настоява в изявление на турското външно ведомство.

По този повод говорителката на руското външно министерство Мария Захарова увери, че Москва щяла да обърне голямо внимание на изявлението на турското външно министерство за непризнаване на изборите за Държавна дума в Крим.

"Ако не им е омръзнало да слушат от Москва съответните упреци, напомняния и нервни състояния, това означава, че те са търпеливи хора, но това не води до нищо, освен че ние правим съответните изводи, които очевидно не са от полза за двустранните отношения", подчерта Захарова.

В същото време тя отбеляза, че като не признава нито един от вариантите за изразяване на волята на гражданите на територията на Крим (нито референдумът през 2014 г., нито президентските и парламентарните избори, нито референдума за измененията на Конституция на Русия), страните не задават образец или еталон, от който се оттласкват в своите заключения.

Изборите за Държавната дума се проведоха в течение на три дни - 17, 18 и 19 септември. Едновременно с изборите за долна камара на руския парламент в един ден за гласуване се проведоха преки избори за ръководителите на девет съставни единици на Руската федерация и 39 регионални парламента.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    59 10 Отговор
    То и никой не признава Северен Кипър, ама Турция го държи вече близо 50г.
  • 2 ТаУмВзе

    42 11 Отговор
    Султана официално е изпляскал!

    Коментиран от #7, #26

  • 3 цербер

    17 5 Отговор
    Турция не признава изборите за Държавната дума В Крим.
  • 4 ДПС ЗАПЛАХА

    47 12 Отговор
    не съм чул некоя държава да признава измислената Северно кипърската турска република. ТА КО КАЗВА ПО ТОЯ ВЪПРОС ВЪНШНОТО НА ТУРКИЯ???
  • 5 Велика Пуйка

    29 14 Отговор
    Белият дом ОБАЧЕ, отхвърли искането на Ердоган да се срещне с президента Байдън в Ню Йорк! Всъщност Белият дом игнорира турските призиви, че Ердоган трябва да каже нещо „важно“ на президента на САЩ за Афганистан. Хората на Ердоган от дни разпространяват слухове, че той е договорил двустранна среща с Байдън. И че ще обсъди с него основния въпрос за летището в Кабул и санкциите за закупуването на руската система С-400. След като не успяха да осигурят двустранна среща, турците предложиха много кратка среща от няколко минути. Но отново американците не се съгласиха. Сега Ердоган със сигурност ще търси среща за поне 2-3 секунди, за да се снима с президента на САЩ, и това да се използва от неговата пропагандна машина.

    Коментиран от #21

  • 6 На море

    43 12 Отговор
    Догодина Путин като "препоръча" на Руснаците да не ходят на почивка и да не купуват имоти в Търция и ще признаят всичко със задна дата... даже и Украйна няма да признават :)
  • 7 ЕВРО НЮЗ

    40 13 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Обикновено след гръмки изказвания, на Султана му се налага да посещава Москва на бегом и пълзешком
  • 8 ТАСС

    25 10 Отговор
    Дендиас обвинява Турция в неприемливи и незаконни провокации източно от Крит. Брифинг на външния министър Никос Дендиас до колегите му от Европейския съюз относно провокативното и престъпно поведение на Турция и по-специално тормоза на изследователски кораб на 10 морски мили източно от Крит. По време на дискусията на външните министри на ЕС, която се проведе вчера в Ню Йорк, министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас информира колегите си за неприемливото действие на турски военен кораб, който смути кораб с флага на Малта, който провежда проучвания в рамките на разграничен гръцки континентален шелф (гръцко-египетско споразумение от 6 август 2020 г.) и на разстояние 10 морски мили източно от Крит. Той посочи, че поведението на Турция сега е надхвърлило всяка логика и със сигурност изобщо не се вписва в образа на „нормалност“, който Турция иска да проектира, образ, който, разбира се, няма нищо общо с реалността.

    Коментиран от #11

  • 9 Ало

    29 11 Отговор
    И какво признава Турция? Крим да е независим и да влязат там както в Азърбайджан.Ще им се ,ама няма. Да живее Путин!
  • 10 Окиоки

    14 16 Отговор
    Турчина когато се опъва на джендърския запад когато купи С-400 тукашните чуждопоклнници го боготворяха и въздигаха а сега щот не бил признал некъв полуостров за техен започват да го плюят и плашат че щели да им връща Истанбул
  • 11 Само че

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "ТАСС":

    Първите гръцки Rafales вече са готови..

    Коментиран от #17

  • 12 ****

    24 13 Отговор
    Турция не признавала,ама Путин ако им изкърца със зъби,и ердоган це напълни памперса,а къдъната ще ожълти шалварите,да не ходят па по колене да се молят на Путин? Много добре помни амуджата като му сложи Русия ембаргото какво стана,така,че да внимават как и с кого говорят.

    Коментиран от #13

  • 13 Атлантида

    11 23 Отговор

    До коментар #12 от "****":

    Лошото е че и зъби в устата не останаха на Путин да скърца, направо е взел редовно да му свалят самолетите и редовно да въоръжава турската армия с зенитноракетни войски ново поколение, в днешно време всеки е взел нещо от Америка а това са парите така че политиката и идеологията са на заден план

    Коментиран от #16

  • 14 Бяла Слатина

    16 8 Отговор
    Дори Турция не признавам за държава но си седи там и си вкарва терористи всеки ден но на световната общност не им пука защото цял свят е корумпиран и психясъл

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 един от стадото

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "Само че":

    скоро четох характеристиките на Рафал в специализирано издание със сравнения на други самолети. Бах ти убиеца. Още Миража беше доказан боец с не една победа. Заслужават похвала французите в самолетостроенето. Ами Конкорд
  • 18 Много мурзил, много талаш

    7 9 Отговор
    Общо взето изборите в Русия ги призна само Асад. Общата позиция и на ЕС, чийто член е и България е, че изборите в Крим са нелегитимни. Такива ми ти работи жалки мурзили. Иначе Путин от години се е превърнала в слуга на Ердоган и само сляп мурзил не го вижда.

    Коментиран от #27

  • 19 Руснак

    6 4 Отговор
    Не признават резултатите от изборите в Крим... Какво по нататък? А по-нанатък Ердоган лети до Москва за решаване на сериозни въпроси. Това е.
  • 20 Гай Турий

    6 9 Отговор
    А дали Русия вече не трябва да признава изборите в Кюрдистан? Крайно време е Русия да спре да купува плод-зеленчуци от Турция и да преустанови всякакъв експорт на туристи там. До година виждам султана посран.
  • 21 Куку

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Велика Пуйка":

    Снимката с Байдън може да я направи както наш Буци се снима с восъчните чучела на семейство Тръмп...После мое да се фали като нашия юнак, нали са аверчета...
  • 22 Мехмед

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бяла Слатина":

    И какво сега? И аз да кажа, че не признавам българийката като отделна част от Турция. Ще ти хареса ли?
  • 23 Танев

    5 4 Отговор
    Айййй А Кипър северен кой го признава а Косово кой Баба ми а Кюрдистан Еййййй ЛИЦЕМЕРИЕ ДОЛНО
  • 24 барчо

    2 1 Отговор
    И кво? Я па не признавам избора на технио президент! И кво?
  • 25 Гост

    2 6 Отговор
    Ердо предният път вися две минути да чака пред портрета на ген.Суворов, преди Путин да го приеме.
    Този път ще е коленичил пред статуята на Екатерина Велика.
  • 26 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Не е изпляскал. Просто взе да му харесва, Путин да го съветва @н@лн0 и иска пак.
  • 27 Землянин

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Много мурзил, много талаш":

    От близо 4-5 години султана се подиграва с жужето, но нашия русопитек няма как да го възприеме понеже е невменяем 🤣
  • 28 Васил

    1 2 Отговор
    Турция не признавала Крим а защо не попитат за Кипър?
  • 29 vasik atanasova

    5 2 Отговор
    крим е украинско
    турция е права
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: