Last news in Fakti

15 Март, 2013 12:14 1 434 10

Обама: Готов съм да спра Иран

  • барак обама-
  • иран-
  • израел
Обама: Готов съм да спра Иран - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иран може до една година да има атомна бомба, но САЩ са готови на всякакви стъпки, за да предотвартят тази възможност.

Това недвусмислено послание отправи американският президент Барак Обама в навечерието на своята първа визита в Израел.

Анализатори отбелязват, че за първи път Обама ясно признава за възможността режимът на аятоласите до месеци да има оръжие за масово унищожение.

В интервюто си за израелската телевизия „Канал 2“ американският президент отбеляза, че Белият дом няма да чака последната минута, за да действа срещу ядрените амбиции за Техеран.

Барак Обама изтъкна, че за решаване на този проблем е важно да се продължава дипломатическият натиск върху Иран. Президентът на САЩ отбеляза, че не се изключват и други варианти за влияние и натиск при разрешаването на кризата.

Обама ще пристигне в Израел на 20 март на тридневна визита, първата, откакто беше избран за президент през 2008 г.. По време на пътуването си той ще посети и палестинските територии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    1 0 Отговор
    ! как чифуто-масоните няма да са готови да спрат икономика която не е зависима от тях и да я подчинят и да наложат ГЛОБАЛИЗМА под предлог че е демокрация?!?!?!?!?!

    На всеки километър по един такъв "богоизбран" л..нар трябва да увисне на дървото!
  • 2 гламавия

    1 0 Отговор
    дааам защо ли другите страни неги интересува и не ги е страх че иран имат или ще имат ядрено оръжие а само щатите значи има и хубава страна поне като има някаде воина може да има поръчки за арсенал казанлък и вмз сопот НЯМА ХУБАВА СТРАНА НА ВОИНАТА
  • 3 ятф9

    1 0 Отговор
    Брутална наглост,високомерие.Когато завладеят света,от мъка ще изпукат-няма да има какво да завладяват.
  • 4 муспи

    1 0 Отговор
    Готови сме да спрем Обама, като го депортираме в Африка. Ако Обама е много далеч, под ръка е новия премиер. - Български Национал социалистически Фронт Адолф Хитлер.
  • 5 .....

    1 0 Отговор
    Здравейте.Ша ва оправим.
  • 6 Human

    1 0 Отговор
    ... През Иран минава пътя на големия петрол, това е истината за не знаещите. И за това янките се бият в гърдите, че Иран е заплаха за света. Иран е заплаха за Сащ, защото ще останат без петрол.
  • 7 хаана

    0 1 Отговор
    Е отгога чакаме този президент да направи нещо, но той не прави нищо! Абсолютно нищо, неговата стратегия е на не действа а само да говори!
  • 8 Сульо

    0 0 Отговор
    Иран обясняват че нямат намерение да правят атомна бомба, обаче янките продължават да ги обвиняват в обратното. В същото време Северна Корея се бият в гърдите че вече имат атомна бомба, а на янките като че ли въобще не им пука.
  • 9 реалист

    0 0 Отговор
    За сметка на това Израел има над 110 АТОМНИ бомби!!!!!!
    Цялата работа се диктува от чифуто-масоните а Сарафово бе техният неуспешен опит за изфабрикуване на повод благодарение на който да започнат война с Иран!!
  • 10 муспи

    0 0 Отговор
    "Наш учител ни е Ботев, Адолф Хитлер ни е вожд!" - популярна детска песничка.