17 Март, 2013 14:44 1 309 1

Първа неделна молитва на папа Франциск

  • папа-
  • франциск
Първа неделна молитва на папа Франциск - 1
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск изнесе първата си традиционната неделна Ангелска молитва, съобщи Франс прес. Той се появи на балкон на апостолическия палат във Ватикана и се помоли пред намиращите се там около 100 хиляди души

"Братя и сестри, добър ден. След нашата първа среща в сряда, аз съм щастлив да ви приветствам в този неделен ден, в този Божи ден, на този площад, който благодарение на медиите придоби размерите на целия свят", заяви папата пред ликуващото множество.

От рано сутринта на площада "Свети Петър" във Ватикана започнаха да се стича огромно мнозинство. Центърът на Рим беше с блокирано движение и заради римския маратон, който отдаде почит на новия лидер на Римокатолическата църква.

Папата благослови десетките хиляди поклонници, събрали се да чуят първата му му неделна молитва Ангел Господен. Той припомни за Божията сила да се прощава, вместо да се чете написаното, предаде Би Би Си.

В края на неделната литургия, папа Франциск каза на хората, които чакаха пред църквата: "Молете се за мен".

С особено внимание бе очаквана неделната молитва Ангел Господен на новия папа, като според медиите броят на богомолците на площада бе тест за популярността . Това бе втората публична проявата на папата на площад "Свети Петър", след избирането му в сряда вечерта.

Папа Франциск вече се обяви в подкрепа на "Бедна църква за бедните" в среща с представители на медиите. Той впечатли със своите непосредственост и чувство за хумор. Интронизацията на папа Франциск е предвидена за вторник. Очакват се държавни и правителствени ръководители, както и короновани особи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    За интронизацията България ще бъде представена от Буда. Той сега е безработен, точно за "Бедна царква за бедните". Но как ще отиде до Рим? С джипа? Бензин, амортизация? а и Боко няма шофьорска книжка? - Новият тартор ще му даде правителствения самолет.
Новини по държави: