Last news in Fakti

5 Януари, 2022 13:35 2 134 29

Столтенберг свика среща на НАТО

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • среща-
  • йенс столтенберг-
  • брюксел

Брюксел ще бъде домакин на заседание на Военния комитет на НАТО

Столтенберг свика среща на НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Свиках на 12 януари заседание на Съвета НАТО-Русия, за да обсъдим въпроси, свързани с европейската сигурност, особено ситуацията в/около Украйна, и въпроси, свързани с дейностите в областта на медийната и информационна грамотност, реципрочната прозрачност и намаляването на риска –една програма за смислен диалог в интерес на всички нас", написа в Туитър генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде БГНЕС.

В края на декември 2021 г. Столтенберг обяви решението си да свика заседание на Съвета НАТО-Русия (СРН) на 12 януари, за да се . обсъди ситуацията в Украйна. Столтенберг подчерта, че НАТО никога няма да направи компромис с Русия относно правото на Украйна да „избере свой собствен път“ и да претендира за присъединяване към алианса, както и относно правото на страните от НАТО да защитават останалата част от алианса.

От пресслужбата на НАТО съобщиха, че на 12-13 януари Брюксел ще бъде домакин на заседание на Военния комитет на НАТО на ниво началници на генералните щабове на страните членки на алианса. Междувременно стана ясно, че външните министри на НАТО ще проведат спешна видеоконференция на 7 януари, за да обсъдят руските искания по въпросите на европейската сигурност.

„В петък, 7 януари, ще се проведе извънредна среща на външните министри на НАТО във виртуален формат. Министрите ще обсъдят съсредоточаването на руските сили на територията на .и около нея, както и по-широки въпроси. На европейската сигурност“, казва се в съобщението, цитирано от медиите. Тази среща беше свикана в навечерието на първия Съвет НАТО-Русия, насрочен на 12 януари, на който Русия възнамерява да обсъди своите изисквания за европейска сигурност. Алиансът вече потвърди провеждането на света и призова Русия „да вземе предвид опасенията на съюза“.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот

    49 2 Отговор
    Ще има лай,виене и квич и ще се приберат по оборите с подвити куйруци.Паркетни смешници (вкл БА)
  • 2 Театрал

    38 2 Отговор
    Палячо да не мисли, че играе компютърна игра? В Европа може изведнъж да започне такова глобално затопляне, че и в мазето да се препотиш!
  • 3 Blackthorn

    27 5 Отговор
    Свикват го защото война ще има. Тази година.
  • 4 ТаУмВзе

    27 1 Отговор
    Репетиция за новия модел Памперси, лично тествани от бай деменция.

    Коментиран от #14

  • 5 rusnak

    28 1 Отговор
    Какво ще се договарят, кой пръв да бъде нашлякан ли?
  • 6 Разбира се

    37 1 Отговор
    НАТО нагорещява терена. Естествено -те са военна групиривка, това им е работата. Иначе нямаше да ги има. Важното е, че колкото повече я нажежават, толкова повече рискуват да запалят собствения си задник. Нашият ще се опече пръв, да, но няма как и наблюдателят от балкона в мъпит-шоуто да не гушне букета. Колкото и да е изветрял, не вярвам, че ще го направи.

    Коментиран от #10

  • 7 Силвестър

    34 1 Отговор
    Почнаха всеки ден събрания и изказвания да правят . Нещо ги стяга чепика май.
  • 8 Рашо

    34 1 Отговор
    Този човек що не иде някъде да се лекува.

    Коментиран от #17

  • 9 В.В.П.

    39 1 Отговор
    НАТО ,разцепи цялостта на Украйна,обаче продължава с глупостта..Разцепи Югославия.Чехословакия,Кипър,СССР,...Никой не иска врага на вратата си .Приятел ,като НАТО,сащ ,още по малко !!!.Да се махат тия боклуци от България.!.Щото и България,е в плана за НАТО.
  • 10 В.В.П.

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Разбира се":

    Правилно казано .Военна ,професионална групировка ,фракция,интернационал ..
  • 11 Прогноза

    25 1 Отговор
    Ясно, че тези си търсят боя, ама дано и ние, дето им слугуваме не го отнесем ?!?

    Коментиран от #18

  • 12 📌🇧🇬

    4 15 Отговор
    :) Война няма да има, ЕС/НАТО знаят че не е безопасно да пренавият “пружината”, защото ще има “recoil, blowback” или там нещо си, според днешният “жаргон/slang”.🇩🇪Просто на Германия и трябва малко повече “lebensraum” и най вече “ефтина работна ръка” при това Украинците, “западни” са “наци” ориентирани, готови да убиват в случай че трябва.📌🇩🇪 Но главното е “ефтина работна ръка” за Четвъртият Райх и свежа кръв за Германия, при това Европейска.📌:) Но и нови “договорки” с Путин също няма да има, ще се подрънка оръжие и от двете страни, ЕС/НАТО, Русия и ще отложат войната за някой друг път.
  • 13 Някой

    27 2 Отговор
    Да, този наистина има само церемониални функции. От него нищо не зависи. Даже и кога да отиде до тоалетна не зависи от него.
    Вчера Лавров много добре го определи в едно интервю. Който иска може да го прочете в RT.
  • 14 ТаУмВзе

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Сега един палав въпрос! Защо медиите ни, не казват, че Лукашенко става Ядрен? Путин няма да ви бави повече ей.

    Коментиран от #24

  • 15 Въпросче

    27 0 Отговор
    Трупът на Хитлер е бил идентифициран по зъбите. Този по рамките на очилата ли ще го идентифират ?

    Коментиран от #16

  • 16 БгТопИдиот

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "Въпросче":

    По вида на Памперса и количеството материал вътре !!
  • 17 Зяпач

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рашо":

    Затова го държат, по-... от него не могат да намерят

    Коментиран от #29

  • 18 На прицел

    20 0 Отговор

    До коментар #11 от "Прогноза":

    Ние сме първа линия, пушечно месо.
  • 19 От този освен ядове

    8 0 Отговор
    за братушките, друго не може да произлезе.
  • 20 Entropa 2009

    20 0 Отговор
    Ей Горби, Горби.............Нито свой при своите, нито свой при чуждите.
    Върза им се на сладките обещания и навярно дълбоко съжаляваш. От където избяга , те се нагиздиха, като осарник.
    Едно говорят, друго мислят, трето вършат новите солташ...ци.
    Като гледам тоя Солти не е от майка раждан, а е правен в лаборатория.
    Спомнете филма на Чаплин "Великият диктатор" - сцената с балона. На тоя му сложете мустачки и е завършен гестаповец. Какво ли му се върти в лейката?
  • 21 📌🇧🇬

    2 5 Отговор
    Путин знае че “алъш вериш” е по важен а и върви добре напоследък, но сега е време да отбележи няколко “точки” за вътрешно ползване и случаят му предоставя възможност, и едните ЕС/НАТО и Русия са се вторачили в една равнина но никой не иска наистина да я вземе, по скоро е някакъв “Зен” медитация/въпрос, хем е твоя “равнината” де, хем я даваш на съседа да си троши “мозъка” за чий му е таз “равнинка”, виж “живата сила” е добре дошла и в ЕС и в Русия. С две думи “гастарбайтери” и за Руският Император и за Четвъртият Райх. “Арбайт Махт Фрай”, еле съм го чел във Фауст на Гьоте, еле негде другаде?
  • 22 Български данъкоплатец

    15 0 Отговор
    Вън терористите от пределите на страната ни!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Костова

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТаУмВзе":

    Лукашенко не става ядрен. Но изрази потенциална възможност за това, ако американците не разкарат ядрените си оръжия от Германия.
  • 25 Лошо

    7 0 Отговор
    Сами си говорят вече, а преговорите не са започнали
  • 26 грух

    2 0 Отговор
    хора, усещате ли тия какво ни готвят ?!!
  • 27 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    3 0 Отговор
    НЯМА СТРАШНО.
    ДР.ДРАГУНОВ Е С НАС.
    ДА МО МИСЛЯТ СОРОСОИТЧЕТАТА ОТ ХАРВАРТ.
  • 28 Ебтер

    2 0 Отговор
    Абе Столтенберг, защо не побързаш да се запознаеш с бъдещата ти работа в Норвегия, Ами се правиш на важен? Путин казва, че няма да разговаря с кученцата на Америка. Той направо с господаря ще говори. Затова вие от НАТО и ЕС въобще не сте интересни-все пак военните заповеди се дават от Вашингтон а не от Брюксел или от ...Столтенберг, който просто е поставена кукла, хей така за парлама. Нито е бил военен, че да разбира от военни дела нито нещо подобно. Точно като тази от ЕС където е акушерка, но вместо да изражда децата, тя си въобразява, че командува ЕС. Шантава работа като всичката им работа. Абе с две думи джендърска и гейтска работа !!!
  • 29 Ебтер

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Зяпач":

    Абе нашия български хазарин Соломончо Паси бе много мераклия, пък може и да го ...огрее. Той за друго не става, макар да не съм сигурен дали и ...войник е ходил? Защото таковата като него, където са с връзки като "Шалом" и други за България доста могъщи организации ...може да са му спестили две години подчинение към "гоите"!?
Новини по държави: