Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 06:30 2 855 20

Кристалина Георгиева обясни защо инфлацията в света е по-висока от очакваното

  • кристалина георгиева-
  • инфлация-
  • мвф

Рано е да се каже дали светът е изправен пред период на постоянна инфлация, заяви управляващият директор на Международния валутен фонд

Кристалина Георгиева обясни защо инфлацията в света е по-висока от очакваното - 1
Снимка: БГНЕС

"Все още е рано да се каже дали светът е изправен пред период на постоянна инфлация, заяви управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, предаде БНР, позовавайки се на Ройтерс.

По думите ѝ инфлацията е продължила по-дълго и е по-висока от очакваното заради проблемите по веригата на доставки, повишеното търсене на стоки от страна на потребителите и предизвиканите от климатичните промени шокови цени на хранителните продукти.Георгиева предупреди, че неуспехът икономиките да бъдат направени по-устойчиви на бъдещи сътресения може да доведе до сериозни проблеми.

Тя подчерта каза, че през тази година политиците трябва внимателно да претеглят фискалните и монетарните си политики, така че да вземат предвид специфичните условия за дадената държава, включително инфлацията и възможността за допълнителна подкрепа. Кристалина Георгиева обясни, че за разлика от началото на пандемията през 2020 година, когато финансовите министри и управителите на централните банки са координирали действията си, сега обстоятелствата в отделните части на планетата варират в широки граници и изискват по-конкретни отговори.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мнение

    53 2 Отговор
    Всъщност кризата е предизвикана от работодателите на Кристалина!

    Коментиран от #17

  • 3 Само

    43 0 Отговор
    тая напориста червена колибарка от Еленския балкан , с фалшиво име и същност, липсваше да обеснява инфлацията ? Хайде няма нужда !
  • 4 Смях

    47 0 Отговор
    Постоянно печатане на пари, балониране на дълга и частни институции като ФЕД, ЕЦБ и МВФ...

    Инфлацията няма да си отиде грам.
  • 5 Я бегай

    36 1 Отговор
    Кво па тая ни се обяснява...Реално богатството отива при богатите и те стават все по-богати и влиятелни...-а резултата е,че средната класа изчезва и броя на бедните се увеличава със страшни темпове...-това е крайният резултат.И не ми бращолевите за свободен пазар,пазарна икономика и т.н...глупости--щом един дебелак натискайки клавишите на компа си може да предизвика поредната финансова криза-без да си вдигне зад..ика от стола...Демек-всичко е спекула и богатите си играят с милиарди човешки съдби....
  • 6 Сталинка

    20 0 Отговор
    Нема да се плашите !
  • 7 Ковид балон

    24 0 Отговор
    МВФ отдавна работи на празни обороти и предизвиква само финансови кризи и инфлация.

    Коментиран от #8

  • 8 любител

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ковид балон":

    ами като видиш кой го управлява криси корумпето какво друго да очакваш. хахаха.
  • 9 Българина

    17 0 Отговор
    откакто фед стана частен и махна златния стандарт възползвайки се от смута след всв, заляха света в шума. да видим кога ще се отървем от нея и израел
  • 10 ха ха

    8 0 Отговор
    повишеното търсене на стоки от страна на потребителите и предизвиканите от климатичните промени шокови цени на хранителните продукти. / абе , май апетита за крадене е незадоволен , продължавате ли така ще вкарате света във война , а може пък и това да е целта ви , достатъчно сте сбъркани за да го направите

    Коментиран от #13

  • 11 По висока от очакваното 🤣

    14 0 Отговор
    Хаха, ми че вие я напечатихте. Вие я планирахте заедно с коронената криза. Сега мигате двулично.
  • 12 Просветен илюминат

    5 0 Отговор
    През годините случайно ли е,че се редуват войни,пандемии и кризи и всички те се въртят около едни пари?
    Парите са едни шарени хартии лишени от всякаква стойност,но приети като важни без които човек не може да живее.
    Парите са стръвта да се ръководи тълпата,невидимите окови на робите.
    Който разполага с тях той разполага и държи контрола върху вашето съзнание.
    Ротшилд не случайно е казал,че ума ли власт да печата пари не го интересува кой измисля законите.
    Парите се дават без да има в обръщение пари за лихви.От там идва вечния недостиг и нужда от заеми и кредити.За това има фалити и конкуренция за да се вземат от едно място пари за да се покрие лихвата и ето го омагьосания кръг.
    Ако сте на един необитаем от цивилизацията остров и имате пари или нож вероятно божа ще ви е по полезен да оцелеете отколкото парите.
    Всичко което се създава и правите е благодарение на знанията и уменията ви.
    Тези специалисти само ви галят с лъжи и вие продължавате да смятате,че без пари не може,но докато използвате парите и играете тази игра нещата няма да се променят или спрат.
  • 13 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха":

    Апетита не е в търсене на печалби,защото парите с които държат стадото те си ги имат и ше си печатат за да си играят с всеки за да се задържи контрола,той е печеливш.
    Парите са само за тях инструмента през който го постигат.
    Свободната енергия съществува,но с нея няма контрол Тесла е пример за това.
    Конопа е природен дар с широко приложение в много сфери,но е забранен заради липсата на контрол ако се ползва.
    Нефта също е в ръцете на определен кръг и все още се използва.
    В Парите като дъг се обяснява как действа банковата система и в каква лъжа живеем ползвайки парите им.
  • 14 Борсите

    7 0 Отговор
    Помагат много на инфлацията. Феодалите от ЕС обичат борсите и инфлацията, защото са потънали в дългове и практически са фалирали.
  • 15 Джо

    6 0 Отговор
    ...Защото е пълно с некадърници и агент-шпиони като Сталинка.
  • 16 ежко

    4 0 Отговор
    Кристалино, инфлацията е по-голяма от очакваното защото почнахте да раздавате пари БЕЗ зад тях да стой стока или ускуга!Казвате им "помощи за бизнеса"!За същият този бизнес дето му затворихте кепенците с глупавите си мерки и теглилки, които за жалост имаха предимно отрицателен ефект!Апропо -да дадете на някого -трябва да вземете от някого!Политик стоки, продукт и услуги не прави -той харчи!"Ще дадем пари ,защото стоите затворени,а ние ви пречим да си вършите работата" създава само едно нещо -инфлация плащана от всеки -от просяка до милионера, но за разлика от последният просяка не може да "навакса"!Като няма стока,а има много излишни пари какво става с цените на стоките, а велика икономистко от ВЕИ Карл Маркс?Не сте ли го учили?
  • 17 Логика

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Защо не каже истината, че инфлация има защото е нужна на задлъжнелите богаташи и индустриалци за да им занули дълговете. Няма по-евтин начин за зануляване на дългове освен при висока инфлация! Накрая сметката винаги я плащат 85те % бедняци, толкова е просто и логично. А богаташите мислят за нашето здраве и искат да се погрижат за нас - да захапем дръвцето!
  • 18 няма значение

    3 0 Отговор
    О неразумни юроде поради що се срамуваш да се наречеш СТАЛИНКА?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.