Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 20:06 5 913 76

ВИДЕО показа: Русия струпва тежка техника срещу Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • танкове-
  • самоходни гаубици

Напрежението продължава

ВИДЕО показа: Русия струпва тежка техника срещу Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Видео показва как Русия струпва военна техника в района на местното селище Шебекино. То се намира на около 5 км. от украинската граница.

Това разкрива във "Фейсбук" De Re Militari.

По данни на украинските правителствени сили, за изминалото денонощие са извършени 136 нарушения на примирието. Двама украински войници са убити, а 5 са ​​ранени.

Междувременно, Русия и Беларус удължават военните учения, които трябваше да приключат днес.
Министърът на отбраната на Беларус потвърди информацията.

Той също уточни, че решението е взето "във връзка с увеличаването на военната активност близо до външните граници" на Русия и Беларус, и поради нарастващото напрежение в района на Донбас в Източна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    86 12 Отговор
    Това видео е от парада по случай 9 Май от миналата година техниката пристига в Москва и са от Канемировската дивизия която е близо до столицата !

    Коментиран от #26, #34

  • 2 Майна

    56 11 Отговор
    Айде ,престанете вече...Изразена е сериозна загриженост относно рязкото влошаване на ситуацията на линията на съприкосновение в Донбас. Президентът на Русия отбеляза, че ескалацията е предизвикана от провокациите на украинските сили за сигурност“, се казва в изявлението на Кремъл.

    Според руския държавен RT Путин спомена за „продължаващото изпомпване на Украйна с модерни оръжия и боеприпаси“ от страните от НАТО, което тласка Киев „към военно решение на така наречения проблем с Донбас“. Заради „засилващия се обстрел“ гражданите на самопровъзгласилите се отцепили се републики в Източна Украйна трябваше да евакуират Русия.
  • 3 Айде

    37 11 Отговор
    Стига манипулации! Путин не праща тежка военна техника. Това са новите волги и ги карат за сглобяване в Донецк и Луганск!
  • 4 Къса памет

    30 121 Отговор
    Забравихме как жужето организира касапницата в Чечения! Бяха избити 300 000 чеченци и 40 000 чеченски деца! Забравихме как жужето изби сирийски деца с химически бомби! Забравихме как жужето изби 16 000 украинци! Забравихме как жужето открадна Крим! Забравихме как жужето заграби част от Грузия! Забравихме как жужето заграби част от Молдова, където живеят много българи! Май много неща забравихме!

    Коментиран от #17, #24, #28, #75

  • 5 ЯКО НИ ЛЪЖАТ А ЗА БГ МЪЛЧАТ.

    87 12 Отговор
    а бре факти ЗАЩО мълчите за 6-месечните учения в Ново Село. АКО НЯКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ- В НОВО СЕЛО -БАЗАТА НА САЩ ЗА КОЯТО НЕ ПЛАЩАТ, СЕ ПРОВЕЖДАТ 6/ШЕСТ / МЕСЕЧНИ УЧЕНИЯ. ДАЖЕ ПРИ ВЪРШАВСКИЯ ДОГОВОР НЕ СМЕ ИМАЛИ ТОЛКОВА ДЪЛГИ ВОЕННИ УЧЕНИЯ.
  • 6 Последния Софиянец

    64 15 Отговор
    М@чк@й Путин!

    Коментиран от #31

  • 7 РЕАЛИСТ

    54 8 Отговор
    Хайде бе, Путин , започвай каквото си решил, че изпих пиенето от чакане. И Байдън и Джонсън те чакат. Не разочаровай хората . Влизай в Украйна , превземай Киев най сетне и така ще оправдаеш очакванията. Стига си се правиш на интересен.

    Коментиран от #12, #64

  • 8 Поредният

    47 7 Отговор
    Фейк да не си мислете че някой ви вярва
  • 9 Петьо Петров

    71 12 Отговор
    Лоша Русия. Как може да защитават границите си ,това е възмутително. Защо, по дяволите тези лоши хора не искат да им сложат картечници на оградата и да гледат мерника отсреща?
  • 10 БАТАКА

    9 25 Отговор
    Лудият сидероглу ще е много довелен
  • 11 хХх

    76 9 Отговор
    Украйна НИКОЙ не я иска.
    Нито САЩ, нито Русия.
    Това е съсипана страна без икономика и бъдеще.
    САЩ ще крещят до небесата и ще въведът санкции само за очи.
    НИКОГА няма да изключат Русия от SWIFT, защото краварите са най-крупния купувач на руски нефт и на ТРЕТО място по обем закупен руски втечнен газ.
    А злите езици от фондовите борси говорят, че същата втечнена газ се връща на четворна цена в Европа само, че със надпис "американска"
    .
    И само за секунда си преставете, че Русия излиза от SWIFT, за сметка на новата SPFS в която вече са Китай, Русия, Индия, Иран и другите страни от BRIKS
    Колко пари ще загубят американските банки?
    А колко европейски заводи ще работят с газ по 1000$ ?
    А колко ще струва отоплението в Европа ?
    А колко ще струва хляба в България ?
  • 12 ТЪРСИМ БГ ПУКАНКИ ЩОТО БАЙ ДЪН ЛЪЖЕ ЯКО

    44 3 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    ЕЙ ЯНКИ ЧАКАХ НА 16 А ТО ДНЕСКА СТАНА 20 И ПАК ЛЪЖЕТЕ!!!! СВЪРШИХА МИ ПУКАНКИТЕ, ЛЪЖЦИ НЕДНИ. УТРЕ ТРЯБВА ДА КУПА ЕДИН ЧУВАЛ С БЪЛГАРСКИ ПУКАНКИ, НЕ САКАМ КРАВАРСКИ, ЩОТО СА ЛЪЖЛИВИ Е НЕМА ДА ПУКНАТ! ОТ ДЕКА ДА КУПИМ БЪЛГАРСКИ ПУКАНКИ?????

    Коментиран от #37

  • 13 Хихихи

    41 9 Отговор
    Тая пропаганда все повече трупа симпатизанти към Русия. Нещо като онуй преди две години, че чекмежистите много хубаво изправлявали. Нема вече чекмежисти след две години нема да има и натю

    Коментиран от #25

  • 14 другарят

    55 12 Отговор
    Изродите от фашистка Америка и техните помияри в Киев, ще подпалят нова война в Европа!

    Коментиран от #18

  • 15 Хххх

    47 8 Отговор
    Събуди ли се автора? Три дни украинските фашаги водят война срещу двете републики ,падаха снаряди на руска територия не видяхте ,вече приехте деменцията на американското недоразумение !!!!

    Коментиран от #22, #30, #48

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 3 Отговор
    УЖАСНО трябва да има МИР МИР МИР
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 КРА

    47 4 Отговор
    След като балона ковид се спука с гръм и трясък, сега ежечасно ни облъчват с пропаганда, лъжи и манипулации относно "Русия напада Украйна". Такава е повелята на господарите и тя трябва да се спазва безропотно. Палячовци.
  • 20 Източна ромелия

    31 3 Отговор
    да попитам откъде Гакти констатираха, ч е това е струпване на руски войски по границата с укрите, щото граница не се вижда
  • 21 ГАВАРИТ МАЦКВА

    7 41 Отговор
    Путин иска да реанимира СССР. Вече иска от Казахстан връщането на задължителен руски език.

    Коментиран от #45

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Венциславе,

    33 3 Отговор
    Къде е това видео бре? Стига с тази швабска пропаганда. Гнусните Хамериканци от иляди километра съкат, а ти като глашатай. Засрами се. Продажник!
  • 24 Само питам

    40 5 Отговор

    До коментар #4 от "Къса памет":

    Сороснята , като свалихте зоконно избран президент на Украйна - мислихте ли тогава ? Защо сега рИвете , а тогава раздавахте банички ?
  • 25 гост

    4 42 Отговор

    До коментар #13 от "Хихихи":

    Такива "симпатизанти" на кочината се трупат , че ако им паднете някъде ти и дружките ти , ще ви скъсат от "любов" !!!! А после може да ви пратят в Киев , да обясните как гнома не ги напада , а само на тях така им се струва !! Ееех , да можех само да видя какво ви се случва тогава , за последно в жалкия ви животец на путинолюбци !!!

    Коментиран от #47, #70

  • 26 един от стадото

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    чакам видео от форсажа на Берлин и как бучат знамето на райха. Тия хохли съвсем откачиха
  • 27 От чужбина

    28 1 Отговор
    Твърде нескопосана статия. В едно изречение се казва, че се струпва военна техника в някакво си село на 5 лм. от границата, а в следващо изречение за броя нарушение на примирието. В действителност това са две различни неща. Населеното място би трябвало да е руска територия на Държавата Русия, а нарушеноето примирие е в т.нар Донецка или Луганска Република. За сега НЯМА война между Украйна и Русия! Ей за това казвам, че статията е нескопосано събрана, просто да се напише нещо... А и видеото НИЩО не показва. Преминават някакви военни машини по един път в тъмното... Ами това може да е навсякъде по света. Видеото НЕ доказва мястото.
  • 28 Ице

    36 3 Отговор

    До коментар #4 от "Къса памет":

    А оръжието за масово унищожение на Ирак помниш ли го? А Югославия помниш ли? Америте какво търсеха тук? А? А Либия? Или и това забрави?

    Коментиран от #35

  • 29 Ако се струпат

    7 2 Отговор
    Още малко и Камчатка ще цопне около Гренландия.
  • 30 гост

    4 34 Отговор

    До коментар #15 от "Хххх":

    Ти що щеш тука , бе , "републиканеца " ??? Що не си в Донецк да наказваш лошите украинци , че не вървят по свирката на джуджето ??? Бързо да хващаш пътя , ние ще им се обадим да не те връщат !!

    Коментиран от #38

  • 31 какво да мачка бе

    6 17 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    демокрацията ли или 40 милиона население ?
  • 32 Космоса

    2 19 Отговор
    Вече по тъмно се придвижват да не ги снимат от космоса.
  • 33 Ти да видиш

    22 2 Отговор
    Значи кво прави Русия виждате от либерасткото, финансирано от лидерът в надпреварата с катафалки, а вчерашната статистика на ОБСЕ не виждате. Статистиката е, че са регистрирани 541 взрива от боеприпаси на територията на Донбас за вчера!!!
  • 34 Анонимник

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    На мен ми е интересно как така вместо БиБиСи, СиЕнЕн, Украинската национална телевизия или някоя друга медия... с това видео излязоха някакви български анонимници със сайтче хоствано в Wordpress... Какво следва, Анадолчу или Денисчу да почнат да се позовават на анонимни драсканици в публичните тоалетни на някоя кръчма, ли?

    Коментиран от #41, #49

  • 35 Къса памет

    5 27 Отговор

    До коментар #28 от "Ице":

    А Кувейт помниш лиго? А клането в Сребреница? За диктатора на Либия?

    Коментиран от #57

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Серсем

    5 10 Отговор

    До коментар #12 от "ТЪРСИМ БГ ПУКАНКИ ЩОТО БАЙ ДЪН ЛЪЖЕ ЯКО":

    Из Англия продават български пуканки. Цената ... май беше 1 паунд за 3 пакетчета. Добри са. Яла вам да си земеш! :)
  • 38 АМИ

    23 3 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    гледам либерастите регистрират НПО-та в защита на демократична Русия. Така, че ти трябва да нарамиш една мешка и една тенджера за каска и предвождан от Чехльо да фащате за Укропия!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Privat Spase

    18 2 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимник":

    Да блеснат пред господарите от Козяк какво са измислили за да интригантстват срещу Русия!
  • 42 крум

    20 2 Отговор
    Аре стига с тая пропаганда бе нещастници!
  • 43 Шадола

    12 2 Отговор

    До коментар #40 от "Рубльов":

    Разкрит си списвачо на фейкове занеми се ана.те..........ма
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 мухтар

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "ГАВАРИТ МАЦКВА":

    Ех да беше така,щеше да е супер!
  • 46 фейк е това

    12 3 Отговор
    Всеки имал малко досег с армия знае, че това е техника от различен тип и в никакъв случай няка как тежка самоходна гаубица да се движи в ешелон с танк, огнемет, бмп. Но дори и да допуснем съществуване на подобна кавалкада, задължително към нея трябва да има поне една тунгуска.
  • 47 наум

    7 4 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Дри сльо!
  • 48 Пешо от блока

    6 14 Отговор

    До коментар #15 от "Хххх":

    Фашистите са в Кремъл,а не в Киев.
  • 49 vinety$

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимник":

    WordPress не е хостинг бе вата. Уначе ДенисеПедалАсороснятаДаСеШиба. И тия и ония сте ми противни.

    Коментиран от #54

  • 50 В.В.П.

    11 6 Отговор
    Вади ,Ишкендера и Смерча,Сухоя и Торнадото,. Украйна е роб на Сатанистите.. Освободи ги !.И ги екстрадирай от Руската свешенна земя.Хахлята са белите сигани ,на света.В Осраина не живее нито един истински ром от Индия .Щото са нацисти.!

    Коментиран от #68

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бесен_Язовец

    9 1 Отговор
    САЩ са нападнали пак Виетнам имам много филми в YouTube разгледайте от вчера са лентите !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Анонимник

    1 4 Отговор

    До коментар #49 от "vinety$":

    Те се и модул (ако искаш да хостваш на собствен сървър) и CDN/хост. Виж им ценоразписа, всичко от "Личният" пакет от 48 долара на година (най-евтинят след "free"-то поне) включват "Best-in-class hosting". И аз си мислех, че са само разработчик на софтуерния пакет, ама един бас за 20€ с един колега от МС по-късно си научих грешката :D
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Стратегията на континенталната Анаконда

    12 2 Отговор

    До коментар #35 от "Къса памет":

    Агент на ЦРУ - Робърт Беър, който е работил като старши агент в Югославия по времето на бомбардировките казва:-случилото се в Сребреница е изцяло наша, но хвърлихме вината на сърбите!" Платиха ни милиони за да разделим Югославия"! Има издадена и документална книга в която агента разказва за това как са финансирали различни НПО - та, отделни политици, които да подклаждат омразата. Споделя, че много негови колеги агенти казвали :защо правим всичко това с тези хора... не издържали и напуснали.
  • 58 Иван

    8 5 Отговор
    И кат стискат им ръце ,викат от сърце ,,Здраствуйте братушки!, ,

    Коментиран от #66

  • 59 Чоки

    10 6 Отговор
    Ако някой мисли,че американците са прави да ми пише минуси!
  • 60 Къса памет 2

    5 13 Отговор
    Забравихме как жужето организира касапницата в Чечения! Бяха избити 317 чеченски бандити и 4 чеченски деца! Забравихме как жужето изби сирийски главорези с обикновени бомби! Забравихме как жужето изби 16 украинци лично от упор с изстрел в челото! Забравихме как жужето организира референдум в Крим! Забравихме как жужето освободи част от Грузия населена с руснаци! Забравихме Май много неща забравихме
    Нищо не сме забравили всичко помним но го помним правилно
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Правило

    7 4 Отговор
    Ако източника на информация за Русия не е от Русия не бива да се приема за истина. Много информации излизат, ама са малко верните.
  • 63 Info

    3 7 Отговор
    Изявление на Ибрахим Калин, главен съветник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган по външните работи, в германския Welt: Като НАТО имаме нови предизвикателства през 21-ви век. Трябва да създадем нови правила и принципи, които да карат всеки да се чувства в безопасност. Човек трябва да слуша руснаците, но това не означава, че трябва да отговаряме на всяка молба от Русия, като например това, което Путин иска, да преначертае границата 30 години след падането на Съветския съюз.
  • 64 ЧОБАНИН--- ПРО ----ЕВРОПЕЙЙЙСКИ

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    НЕ МОЖЕ ----- БИЗНЕСА НА РОССИЯ ГО НАТИСКА ВЪВ ЪГЪЛА НЕ МОЖЕ ДА МРЪДНЕ -------ЕДРИЯ ------БИЗНЕСССС💵💶💰 НЯМА МЪРДАНЕ

    Коментиран от #69

  • 65 Това е положението

    7 1 Отговор
    Путин трябва да се учи от великия Ким Чен. Неговата тактика е непогрешима. Разбира се той не може да се справи сам със САЩ, но пък е насочил една-две ядрени ракети към Сеул, които са вечните приятели-пионки на американците. И онези си мируват. Руснаците също е трудно да се опълчат на американците но, ако Путин насочи дори само една по-тлъста ракетка към оня рошавия рус слуга на каубоите от "Острова"? А за всеки случай и към "баварките"?

    Коментиран от #74

  • 66 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Иван":

    Сега се научи да го казваш на английски... 😀
  • 67 Чики-Рики

    6 3 Отговор
    Ами пазят си границата!Имат войски,струпват !Ние какво ще струпаме?! Полиция, щото е повече от армията!
  • 68 ЧОБАНИНННН БЕЗ ОФЦЕ ОТ СЕЛО

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "В.В.П.":

    АААААА НАС КОЙ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ ПРЕХОДА --ВЕЧНИЯ --32 ГОДИНИ ДА ТЕ ПИТАМ
  • 69 Ха че

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "ЧОБАНИН--- ПРО ----ЕВРОПЕЙЙЙСКИ":

    Едрият бизнес е държавен. Т. е. под контрола на държавата! Да би да ни казваш, че той сам себе си ще натиска?
  • 70 Хихихи

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Това няма да промени фактите виж плюсовете и минусите. Те и чекмеджистите мислеха, че лайковете нямат значение ама ги нема и натю нема да го има
  • 71 Аааа

    4 1 Отговор
    Е щом са го показали и на видео няма съмнение. Какво по голямо доказателство. Ако Холивуд бяха направили и филм доказателствата щяха да са неоспорими
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Айде бе

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "Това е положението":

    Това са детинщини- ами ако едно дронче попилее насочените ядрени установки? Ко прайм? И като е толкова велик и мъдър Кумчо, що мизерства народът му? Виждали ли сте по репортажите как севернокорейците масово са с развалени зъби. А в Южна Корея има тоалетни чинии с дистанционно, гледах 3-4 модела в масово предлагане
  • 75 Геггг

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Къса памет":

    Тия продажници ако беше Левски жив, всичките щяха да са обесени
  • 76 Идиом

    0 0 Отговор
    Fake news! Старо видео без сняг.
    Кога е правено?: септември месец 2014 г.!
Новини по държави: