Last news in Fakti

12 Март, 2022 07:04 1 907 25

Конгресмени в САЩ настояват Русия да бъде изключена от Интерпол

  • сащ-
  • русия-
  • интерпол-
  • изключване

Те смятат, че членството на Русия в международната полицейска организация трябва да бъде преустановено поради изостряне на ситуацията в Украйна

Конгресмени в САЩ настояват Русия да бъде изключена от Интерпол - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американските депутати настояват администрацията на президента на САЩ Джо Байдън да изключи Русия от Интерпол. Членовете на Комисията за сигурност и сътрудничество в Европа (Хелзинкската комисия) към Конгреса на САЩ изпратиха съответен призив до Държавния департамент и Министерството на правосъдието в петък, предаде ТАКК, позовавайки се на CNN.

Независима двупартийна комисия, състояща се от представители на двете камари на Конгреса, смята, че членството на Русия в международната полицейска организация трябва да бъде преустановено поради изостряне на ситуацията в Украйна. За да постигнат това, депутатите призовават държавния секретар Антъни Блинкен и главния прокурор Мерик Гарланд да „се възползват от позицията на САЩ в Интерпол“.

Според авторите на призива Вашингтон трябва да даде да се разбере, че бездействието на международната организация ще засегне "сериозно" американските вноски в нейния бюджет, както и "правния имунитет" на Интерпол в Съединените щати.

Интерпол заяви по-рано, че няма да изключи Русия от организацията, но ще промени процедурата за разглеждане на нейните искания. Както се отбелязва в изявление, получено от ТАСС, изключването на Руската федерация „ще навреди на глобалната сигурност“. По-рано някои западни страни, по-специално Великобритания и Канада, призоваха за изключване на Руската федерация от Интерпол.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    49 2 Отговор
    че то има ли " международна организация" която да не е собственность на Щатите и те да си включват и изключват когото си искат и когато си искат.
  • 2 Патето Яки

    48 1 Отговор
    САШ да върне земята на индианците.
  • 3 Гении

    32 1 Отговор
    Тва е най страшната санкция. Сичкото руски престъпник ще остане при нас. Гениално.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ХА ХА ХА

    27 1 Отговор
    Мъник лае камион .
  • 6 Бай Дън

    21 2 Отговор
    ГЛОБИ, САНКЦИИ............. !!!
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 3 Отговор
    Русия е в паника - САЩ спират вноса на водка и черен хайвер 😀😀😀😀😀😀
  • 8 Боби

    30 0 Отговор
    Америка се е побъркала! Тежко е за руснаците но ще го преживеят. За САЩ пред фалит не съм сигурен. Като опит да се спасят, бутат света към трета световна война. Нямам никакво съмнение при една гореща война или при една икономическа в каквато сме в момента, кой ще победи.
  • 9 No comment

    20 0 Отговор
    "Вашингтон трябва да даде да се разбере, че бездействието на международната организация ще засегне "сериозно" американските вноски в нейния бюджет, както и "правния имунитет" на Интерпол в Съединените щати."
  • 10 Тези кравари не проумяват ли,

    31 0 Отговор
    че не са главният фактор около който се върти света, щели да изключват Русия от интерпол!? Че кои са САЩ, те са само член в Интерпол, имат един глас в организацията, а има още 187 гласа, които да гласуват. Ако и Интерпол е обсебен от САЩ, лошо говори за тази организация, престъпленията нямат окраска, те са наказуеми по целият свят.
  • 11 Гениално

    26 0 Отговор
    99% от масовите убийци в Русия са поискали политубежище в Щатите.Путин лично е потвърдил,че са сътрудници на Дневалний и Скрипал и че лошо се отнасят към тях в Сибир.НПО в цял свят умоляват Путин да ги пусне Щатите или в ЕС,където да ги обгрижват подобаващо.
  • 12 свидетел

    30 1 Отговор
    ако САЩ бяха "наказвани" така както Русия за аналогични действия на десетки места по света, досега трябваше да са ликвидирани като държава. познайте, кой определя правилата.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Трайно безработен

    17 0 Отговор
    Интерпол са тия които не знаят, че братя галеви са в ЮАР ми да ги изключат тогава
  • 15 Българина

    15 0 Отговор
    вчера в оон на въпросите за би орръжията на сащ в украйна, мънкаха краварире... ако сега светът клекне на сащ, фсшизмът следващите 100 г е неминуем
  • 16 Идеално

    9 1 Отговор
    Прекрасно още едно добро за Русия да се изчистят от краварските нагледци
  • 17 Мим

    10 0 Отговор
    До сега нито сме чул,нито сме прочели нещо,което америте кажат или наредят и англосаксонци и канадци ,да не са първи да ги подкрепят.Ами те са им слуги без собствено мнение,по точно патерици..
  • 18 Олга

    7 1 Отговор
    Съвсем американци охренели! Живеят в паралелен свят, където те са пълни короновани господари. Да, господари, но на държави-пудели. Сега решили, че и Интерпол е техен, който се управлява от Генерална асамблея (международен орган), а действаш Президент там - гражданин на Корея Ким Чен Ян.
    Друг въпрос, че и него ще се опитат да счупят през коляно с правото на силен и опасен хищник, както действат години наред с други международни организации. Още не усетили, че светът е друг. Значи ще бъдат принуждавани на нов ред от Русия и Китай, защото силата и правдата с тях, а другите ще се присъединят.
  • 19 От страни

    5 0 Отговор
    Вчера четох, повечето от фирмите обявили за напускане на руския пазар се премислили и ще остават. Така че им стигна мерака за 3-4 дена. Колкото да се исхвърлят високо на глас че напускат а после тихомълком казват че остават.
  • 20 От страни

    4 0 Отговор
    Това показва истинското положение на нещата - всички световни организации, които се смятат уж за световни са захванати от краварите и те нареждат кво да се прави. Както го видяхме с СЗО, която уж е световна но се финансира от три частни фондации, така и другите - "Джо Байдън да исключи от световна организация".
    Има една песен на Михаил Круг, много го обичам, той пееше
    "все кто нас когда-то и любили,
    все назад просились, но - отсос"
    Кой разбере кво е "отсос" - разбере. Кой не разбере - не му и трябва.
  • 21 emo

    3 0 Отговор
    Всички " Международни " организации са създадени от тая престъпна сган. От Олимпийските игри до всякакви Рейттингови агенции те контролират..Човечеството е изправено пред голям много трудно решим проблем.Как ще се спаси ? от Това зло наречена Америка .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Интерпол и Европол отдавна са превърнати в престъпни организации работещи в колаборация с производителите и трафикантите на кокаин,хероин и марихуана. Вътре в тях борбата е между отделните кланове. Зеленски и Брендо се оказаха близки колеги, като на втория му бе дадено Украинско гражданство за да се бори против Русия.